Alanya iskele şelale meydanı'nda Bilim ve Teknoloji TIR'ı hizmete başladı

Alanya iskele şelale meydanı'nda Bilim ve Teknoloji TIR'ı hizmete başladı
Kepez Belediyesi, Alanya İskele Şelale Meydanı'nda Bilim ve Teknoloji TIR'ı ile ücretsiz kanser ve göz tarama hizmeti sunuyor. Ayrıca, çocukları bilimin farklı yönleriyle buluşturan tır, interaktif deneyimler sunuyor.

Kepez Belediyesi mobil hizmetlerle ilçeden ilçeye koşuyor. Kepez’in kanser ve göz tarama hizmeti veren Mobil Sağlık Merkezi ile çocuk ve gençlere bilimi sevdirmeyi hedefleyen Bilim ve Teknoloji TIR'ı, Alanya’da hizmet veriyor. Alanya İskele Şelale Meydanı’nda kanser ve göz tarama hizmetlerinden vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabilecek. Göz sağlığı taramasında; göz numara ölçümü ve göz tansiyonu, kanser taramalarında; meme (40-69 yaş), rahim ağzı (30-65 yaş) ve bağırsak kanseri (50-70 yaş) taraması gerçekleştiriliyor.

Bilim ve Teknoloji TIR'ı, çocuk ve gençleri bilimin farklı yönleriyle buluşturuluyor. Bir bilim merkezini içine sığdıran Bilim ve Teknoloji Tır’ında; yenilenebilir enerji kaynakları, manyetik alan, maddenin halleri, motorlar, robotik, 3 boyutlu yazıcılar ve sanal gerçeklik uygulamaları, yapay zeka, izohips, astronot, beyin dalgaları, İha yer istasyonu, hologram teknolojileri bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir