Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu! özel sektör için 9 gün tatil geçerli mi?

Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu! özel sektör için 9 gün tatil geçerli mi?
Ramazan ayının sona ermesi için geri sayım başlarken tatil konusu gündemin en önemli konuları arasında yer alıyordu. Tatil konusu ile ilgili olarak merak edilenlere yanıt aranırken özel sektör çalışanları 9 günlük tatil yapıp yapamayacaklarını merak etti.

Ramazan Bayramı tatili ile ilgili detaylar vatandaşların gündeminde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı hakkında açıklama yaptı. Kamu çalışanlarının yanında özel sektör çalışanları ise 9 gün tatil durumunu merak ediyor. Bu nedenle ''Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu mu, özel sektör bayram tatili 9 gün mü? Bayram tatili ne zaman başlıyor ve bitiyor 2024?'' soruları gündeme taşındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra 9 gün tatilin özel sektörde geçerli olup olmayacağı merak ediliyor.

2024 RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sözlerimi bitirmeden önce kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki bir buçuk günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum.

ramazan-bayrami-tatili-9-gun-oldu-ozel-sektor-icin-9-gun-tatil-gecerli-m.gif

Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. " ifadelerini kullandı.

  • AREFE GÜNÜ: 9 Nisan Salı
  • BAYRAMIN 1. GÜNÜ: 10 Nisan Çarşamba
  • BAYRAMIN 2. GÜNÜ: 11 Nisan Perşembe
  • BAYRAMIN 3. GÜNÜ: 12 Nisan Cuma günü idrak edilecek.

ramazan-bayrami-tatili-9-gun-oldu-ozel-sektor-icin-9-gun-tatil-gecerli.webp

ÖZEL SEKTÖRDE 9 GÜN BAYRAM TATİLİ VAR MI?

Kamu çalışanlarına bayram tatili 9 gün oldu. Kamu çalışanlarının bayram tatili 5 Nisan mesai bitimi ile başlayacak ve 15 Nisan Pazartesi günü bitecek ve mesai başlayacak. 9 günlük tatil kamu çalışanları için açıklandı. Özel sektör için bir açıklama bulunmuyor. Özel kurumlar çalışanlarına izin vermek isterse özel sektör çalışanları 9 gün bayram tatili yapabilecekler.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir