Milyonlarca Emekliye Müjde: 10 Bin TL Destek

Milyonlarca Emekliye Müjde: 10 Bin TL Destek
Milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek haberle ilgili detaylar açıklandı: Emeklilere 10 bin TL nakit destek verilmesi kararı alındı.

İstanbul’daki kent yoksulluğu ile mücadele için sosyal destek projeleri de açıklanmaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Daha Adil Bir İstanbul" vizyonuyla Florya'daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) kampüsünde gerçekleştirdiği sunumda, kent yoksulluğuyla mücadele için 10 önemli projeyi paylaştı. İmamoğlu'nun açıklamaları arasında öne çıkan bazı projeleri ise gözleri üzerinde topladı

Önceki yönetim döneminde vatandaşa sunulan ayni ve nakdi destek sayısının 357 bin 742 iken, bu sayıyı 2023 yılında 2 milyon 292 bin 797'ye çıkardıklarını söyleyen İmamoğlu, yeni dönemde ise bu desteği 4 milyon haneye ulaştırmayı planladıklarını belirtti.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerin artırılacağına ayak basan İmamoğlu, yeni evlenecek çiftlere 5 yıl içinde toplam 100 bin çifte tek seferlik 30 bin TL destek sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, Yenidoğan Destek paketinin üç kata çıkarılacağı da vurgulandı.

ÇALIŞANLARA 10 BİN TL ULAŞIM DESTEĞİ

Tek asgari ücretle geçinen hanelere ulaşım nakdi desteği sunacaklarını söyleyen İmamoğlu, hanedeki bir kişiye yıl boyunca toplam 10 bin TL ulaşım desteği sağlanacağını belirtti.

Vatani görevlerini yerine getirirken hayatlarını kaybeden şehitlerin ve gazilerin ailelerine yönelik destekleri de artıracaklarını açıklayan İmamoğlu, bu kapsamda şehit ve gazi yakınlarına 5 bin TL nakdi destekte bulunacaklarını duyurdu.

EMEKLİLERE 10 BİN TL NAKDİ DESTEK

Emeklilere yönelik de projelerini açıklayan İmamoğlu, Tek maaşla geçinen emekli vatandaşına hane başına yıllık 10 bin TL pazar desteği sağlayacaklarının altını çizdi. İmamoğlu, tek emekli maaşı ile geçinen hanelere ise Halk Ekmek büfelerinden ücretsiz olarak günde 1 ekmek alma hakkı getirileceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir