Mehmet Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı

Mehmet Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı
2013’ün Haziran ayından bu yana iki dönem Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı olan işadamı Mehmet Şahin, dün akşam ALTSO Web TV’deki ‘ALTSO Gündem’ programının canlı yayın konuğu oldu. Canlı yayında konuşan Şahin, “Ben Alanya’nın hamalı oldum. Hamalı olmaktan her zaman gurur duydum. ALTSO sonrası Alanya halkı beni nerede görmek isterse ben orada olurum” dedi.

9 yıldır yaptığı çalışmaları değerlendiren Şahin, “Alanya’nın en önemli lokomotifleri turizm, tarım ve inşaat. Ulaşımı ne kadar geliştirirsek turizm o kadar gelişir. Tüm bu sektörlerle ilgili işbirliği sağladık. Hizmet bayrağını aldığımda Alanya’nın ne istediğini biliyordum. Bütün sektörlerle tek tek istişare ettiğim için, hangi sektör ne istiyorsa onu yaptık. Toplum artık çözüm istiyor. Bankalar kriz döneminde iyi gün dostluğu yaptılar. Biz her zaman doğruya doğru, yanlışa yanlış dedik. Önemli olan Mehmet Şahin ya da bir başkası değil, önemli olan Alanya. Turizmde güzel bir sezon yaşayacağımıza inanıyorum. Alanyalı Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya için yaptığımız tüm projelerde hep yanımızda oldu” dedi.

Ak Parti iktidarının gücünü kullandığına yönelik eleştirileri değerlendiren Şahin, “Ben, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak iktidarın gücünü Alanya’ya hizmet noktasında kullandım. Benim hazine arazisiyle, ormanla ya da ihaleyle işim olmadı. Böyle bir şey olursa, tüm Alanya’nın önünde söz veriyorum, istifa ederim. Benim için Alanya Kalesi neyse Ulaş da, Dimçayı da, İncekum da o kadar önemli. Biz Alanya’ya hizmet için sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam ediyoruz. Ben ticari hayatımda da, siyasi hayatımda da hiç mazeret kullanmadım. Herkes kendi kapısına baksın, komşu kapısına bakarak bir şey kazanılmaz. Alanya’nın çözülemeyecek hiçbir sorunu yok” diye konuştu. Kendisine yönelik kumpas kasetlerini de değerlendiren Şahin, “Bunlar, Alanya için yaptığımız projeler kamuoyunda ne kadar çok konuşulursa o kadar artıyor. Ben en çok, FETÖ’den Almanya’ya kaçmış birinden medet ummanlara üzülüyorum. Bu iftiralar, bu kumpaslar bize tutmaz. Allah bizi Ebubekir görünümlü Ebucehillerden korusun” dedi.

ALTSO Başkanlığı’na talip olduğunda “İyi bir yönetici en fazla iki dönem koltukta kalmalı. Aksi takdirde hizmet körü olur. Ben her zaman Alanya’nın hamalı oldum. Hamalı olmaktan her zaman gurur duydum. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığını 2 dönem yapacağımı söylemiştim. Sözümün arkasındayım. Ondan sonraki süreçte Alanya halkımız beni nerede görmek isterse, orada olacağım. İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan ve ailesiyle siyaset dışında çok eskiye dayanan bir dostluğumuz var. Bizim için partilerin başka bir anlamı yok. Bir gün aday olacak olursak, Alanya halkı bizi hangi partide görmek isterse o partiden aday oluruz. Alanya için her türlü birlik beraberliğe hazırım. Alanya’ya hizmet sadece siyasetle olmaz. Benim Alanya’ya çok borcum var. Bu şerefli göreve de Alanya halkı sayesinde geldim” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir