MEB 81 İlde yeni sisteme geçiyor! Öğrenci ve öğretmenlerin düzeni tamamen bozulacak her şey sil baştan

MEB 81 İlde yeni sisteme geçiyor! Öğrenci ve öğretmenlerin düzeni tamamen bozulacak her şey sil baştan
MEB tarafından alınan kararlar öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. MEB 81 ilde alınan yeni kararı duyururken öğretmen ve öğrencilerin düzeninin sil baştan değişeceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan kararlar kamuoyunun gündeminde büyük bir yer tutarken alınan kararlara ilişkin ayrıntılar da sorgulanmaya devam ediyor. MEB devrim niteliğindeki değişiklik kararları ile öğretmen, öğrenci ve velilerin gündeminde yer alırken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarının yanı sıra MEB'e yakın kaynaklar da yaz tatili süresine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaz tatili süresinin kısalacağı, ders saatlerinde önemli bir değişikliğe gidileceğini belirten kaynakların ardından öğretmen ve öğrenciler de yeni düzenlemeye dair bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına başladı. Yeni sisteme dair ilk ipuçları belli olurken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yaz tatili süresi ve ders saatlerine ilişkin açıklama geldi.

OKULLARDA YAZ TATİLİ SÜRESİ VE DERS SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENİYOR

İftar programı kapsamında öğretmenler ve okul yöneticileriyle düzenlenen bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Tekin, her ay "öğretmenler odası" toplantısı yaptıklarını anlatırken haziran ayından bu yana yaptıkları işlerin tamamının odağında öğretmenlerin mesleki haysiyeti, itibarı ve onurlarını koruyacak tedbirlerin olduğunu aktardı. Son günlerde müfredatla ilgili bazı tartışmaların yaşandığını hatırlatan Bakan Tekin, "Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor öğretmenlerimiz. Hal böyle olunca öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor.'' dedi.

men-bak.webp

Açıklamasına devam eden Bakan Tekin, ''Toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Yani çocuk başarısız oluyor. Çünkü yaşının pedagojik gerekliliğinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız.'' ifadelerine yer verdi. Bundan dolayı bir çözüm ürettiklerine değinen Bakan tekin, ''O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklenmeyelim, alabilecekleri şeyi verelim hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gereken şeyleri en iyi koşullarda anlatabileceği zaman aralarını kendilerine tanımış olalım. Dolayısıyla müfredat çalışmalarındaki seyreltmeyle ilgili hususun önemli gerekçelerinden bir tanesi de bu." değerlendirmesinde bulundu.

meb.webp

Bakan Tekin’in açıklamalarının ardından MEB'e yakın kaynaklar, eğitim sürelerinde değişikliklere gidecek. Yaz tatillerinin yeni eğitim ve öğretim dönemiyle birlikte 20 gün kadar kısalması beklenirken ders saatlerinde 81 il genelinde yeni bir sisteme gidileceği belirtiliyor. Söz konusu konuya ilişkin gelişmelerin de Bakan Tekin tarafından açıklanması bekleniyor.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir