Cumhurbaşkanı Erdoğan tedbir genelgesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tedbir genelgesini açıkladı
Recep Tayip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasaaruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılası ekonomik verimlere ilişkin Tasarruf tedbir genelgesini açıkladı. Kamu tedbir genelgesinde ekonomik, verimli kullanıma ilişkin 2020 yılından 2023'e kadar yüzde 20 azalma olacak.

 RESMİ TAŞITLARIN EDİNİLMESİ VE KULLANILMASI
Genelgede, resmi taşıtların ediniminde ve kullanımında belirtilen hükümler çerçevesinde hareket edileceğide vurgulandı.

Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarınca taşıt edinimleri ihtiyaç analizlerine dayandırılacak, acil ve zorunlu haller dışında her ne suretle olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek. Mevcut taşıtlar da ihtiyaç analizleri ve tasarruf anlayışı çerçevesinde yeniden gözden geçirilecek, ihtiyaç fazlası olan veya ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar ihtiyacı olan kurumlara devredilecek ya da tasfiye edilecek.

İlgili mevzuatında belirtilen makam ve hizmetler ile ambulanslar hariç olmak üzere, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli taşıt edinilmeyecek. Merkezi yönetim bütçe kanununa ekli (T) işaretli cetvelde tasnifi yapılan taşıt cinslerinde en az iki marka tarafından yerli menşeli üretimi olmayan taşıtlar hakkında bu hüküm uygulanmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir