Avsallar halkı Mevlid-i Nebi programında buluştu

Avsallar halkı Mevlid-i Nebi programında buluştu
Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAS) Efendimizin dünyayı şereflendirmelerinin 1448. yıl dönümü dolayısıyla ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Bu kapsamda son olarak Avsallar Düğün Salonunda “Peygamberimiz ve Aile” konulu Mevlid-i Nebi programı düzenlendi. Kuyularönü Camii Müezzin Kayyımı Adem Yağcı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Alanya Müftümüz Dr. İhsan İlhan tarafından “Peygamberimiz ve Aile” konulu konuşma gerçekleştirildi.

Müftü İlhan konuşmasında ailenin insan için en önemli müessese olduğunu, insanı hayata hazırlayan bir sığınak bir liman olduğunu, Allah’ın rızasının anne babanın rızasını kazanmakta olduğunu, anne babaya karşı gelmenin en büyük günahlardan olduğunu, anne babaya karşı öf bile denilmemesi gerektiğini, aile kurumunun bir eğitim öğretim yuvası olduğunu ve ilk öğretmenlerin de anne babalar olduğunu, insanı insan yapan değerlerin başında ahlakın geldiğini bunun da ilk olarak aileden öğrenildiğini, aile içerisinde anne babaların da çocuklarına karşı adil ve merhametli davranmaları gerektiğini, çocukların da büyüklerine karşı saygılı davranmaları gerektiğini, çocukların bizlerin geleceği olduğunu bu yüzden de en büyük değerlerimiz olduğunu belirtti.

Müftü İlhan konuşmasında ayrıca huzurlu bir yuva için başta anne babalar olmak üzere gençlere bir dizi tavsiye ve nasihatta bulundu.

Program iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir