Anadolu Gençlik'den Macron'a sert tepki

Anadolu Gençlik'den Macron'a sert tepki
Anadolu Gençlik Derneği Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslam ile ilgili yaptığın olumsuz açıklamalar dolayısıyla Hacet Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dernek adına basın açıklmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Alanya Temsilcisi Sıdık Uyar açıklamasında şu ifadeleri kulandı: “Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi hepinizin üzerine olsun. Bizleri yoktan var eden, Rızıklandıran Allaha binlerce hamdediyoruz.Alemlere rahmet olarak gönderilen, gelişiyle insanlığın huzur bulduğu, bu günlerde mevlidini kutladığımız peygamberimiz HZ. Muhammed (S.A.V.)’e binlerce salat ve selam olsun.İnsanlığı kölelikten özgürlüğe, karanlıktan aydınlığa çıkaran o Resule selam olsun.
Tüm insanlığın saadeti ve selameti için gayret etmeyi bizlere öğreten ilk öğretmenimize, önderimize selam olsun! Yine bu günlerde olduğu gibi o günlerde de;  insanları kula kulluğu değil de, bir olan Allah’a kulluğa çağırdığı için peygamberimize olmadık saldırılarda bulunuyorlardı. O günlerde  özgürlük, adalet, insan haklarından korkan Ebu Cehiller, Ebu Lehepler günümüzde de hala yaşamaktadırlar. Bugün ismi macron, dün başkası, yarında başkası olacaktır. Onların tek korkusu İslam’ın, sömürü düzenlerine karşı çıkması ve adeta kanını emdikleri toplumların ellerinden kurtulmasıdır. Onların en büyük korkusu Müslümanların insanlığa vaadettiği adil bir dünya düzenidir.
Macron, İslam’dan korkuyor. Son birkaç yüzyılda bütün insanlık öğrendi ki, özgürlük batıda  sadece slogandan ibarettir. Onların sözde insan hakları sadece kendisinden olanlara geçerlidir. İslam’a karşı bu nefret söylemi batıda ırkçılığı ve şiddeti artırmaktadır. Bilmiyorlar ki bu onların sonu olacaktır. Bu besledikleri canavarlar gün gelip kendilerini parçalayacak. Kendi sonlarını hazırladıklarından habersizler.
Eeey Macron ve Ebu Cehil zihniyetliler. Şunu iyi bilin ki güneş batmaya yakın insanın gölgesi uzun olurmuş. Seninde sonun geldi. Gölgene bakıp ta uzunum sanma senin Güneşin batıyor. Yeni güneşler doğuyor Elhamdülillah. Bu saldırılarınız onun için. Bu çırpınışların sana fayda etmeyecek. Güneş doğuyor ve kardan adamlar eriyecek inşaAllah. Hani sözde insan hakları ve demokrasiniz vardı. İnanç ve fikir özgürlüğünüz vardı. İslam’a ve onun kutlu elçisine bu saldırılarınız niye?  Artık bu süslü kelimelerle kimseyi kandıramayacaksınız. Yapılan bu alçakça saldırılar Müslümanları yıldırmak sindirmek ve yok etme projesidir. İslam ülkelerinin son zamanlardaki pasif ve umursamaz tutumları da onların saldırılarını cesaretlendirmiştir. Şimdi buradan Anadolu Gençlik Derneği Alanya Temsilciliği olarak  tüm halkımıza, yetkililere, stk, kurum ve kuruluşlara sesleniyoruz. Biz yüzyıllar boyunca, din mezhep renk ve ırk ayırımı yapmadan hep birlilkte huzurla yaşamayı bilen bir medeniyetin evlatlarıyız. Aramızdaki farklılıkları unutup hep birlikte yeniden Adil bir dünya için çalışmalıyız. Renkleri, fikirleri, inançları, milliyetleri, küçük görme, şiddeti çağırma aracı yapan  tüm zihniyetlerin karşısında mücadele etmeliyiz. Firavunun karşısında olmak yetmez. Musa’nında yanında durmalı aynı safta mücadele etmeliyiz.
Bugün peygamberimize hep birlikte sahip çıkmak hem dini hem de insani bir vazifemizdir. Onu anamız babamız sana feda olsun ya Rasulallah diyen sahabe gibi sevip kollamalıyız. Uhud’da  Ebu cehillerin ok ve kılıçlarına göğsünü siper eden Musab gibi, Saldırının en şiddetli anında ne tarafa dönsem onu  görüyordum dediği  Nesibe hatun gibi onu savunmalıyız. Bugün peygamberimiz aramızda değil ama  ‘‘Size iki miras bırakıyorum. Sımsıkı sarıldığınız müddetçe yolunuzu şaşırmazsınız’’ dediği Birisi Allahın Kitabı Kuran ve diğeri onun sünnetine sahip çıkmalıyız.
Hiç kimsenin kimseyi dininden inancından dolayı hor görmesine hakaret etmesine hakkı yoktur. Aklı başında her insan bu ortak değere sahip çıkmalıdır.
Macron ve onun zihniyetine sahip kişilere vereceğimiz en büyük cevap şudur. Mevlidini kutladığımız peygamberimize daha fazla sahip çıkmak, onu hem çocuklarımıza hemde anlatabildiğimiz kadar çeşitli platformlarda daha fazla anlatmaktır. Onun hoşgörüsünü, insana değer verişini daha fazla anlatmalıyız.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir