Gazipaşa'da 'koronavirüs' paniği!

Gazipaşa'da 'koronavirüs' paniği!
Komşumuz Gazipaşa'da sahilde 2 yarasa ölüsü bulundu. Vatandaşlar yarasa ölülerinin koronavirüs nedeni ile olabileceğini düşünerek yetkililerden incelenmesini istediler.

Edinilen bilgiye göre Gazipaşa'nın Koru Mahallesi'nde doğal havuzların da bulunduğu sahilde vatandaşlar tarafından 2 yarasa ölüsü bulundu. Hafta sonu olması sebebiyle sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar, sahilde ölü yarasaları görünce panik yaşadı. Yaklaşık olarak 12 santimetre boyunda olan ve kanat açıklığının ise 15 santimetre civarında olduğu öğrenilen yarasaları gören vatandaşlar paniğe kapıldı. Yetkililerden ölü yarasaların alınmasını isteyen vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu ihbar ettiler.

YARASAYI GÖRÜNCE PANİK YAŞADIM
Sahilde spor yaptığını söyleyen Mustafa Mustafaoğulları, ölü yarasaları görünce 112'yi aradığını söyleyerek; "Sahilde yürüyüş yapmaya gelmiştim. Yürüdüğüm esnada sahilde yarasa ölülerine rastladım, panik yaşadım. Bu günlerde dünyada Korona virüsü olayı var. Çin'de grip hastalığının sebebinin yarasalar olduğunu duymuştum. Yetkilileri arayarak bilgi vermek istedim. Biz vatandaş olarak duyarlılık gösteriyoruz ama sonuç alamadım. Sonra 112'yi aradım. 'Milli Parklar Müdürlüğü'nden dönecekler' denildi. Şu anda hala bir yetkili gelecek diye bekliyorum" dedi.

Koru sahilinde yürüyüş yapan Burhan Yıldız'da çocuğuyla gezinti yaptığını söyleyerek, "Sahile vurmuş iki farklı yerde yarasa ölüsü gördüm. Koru sahilinde oğlumla gündelik yürüyüş yapıyordum. Oğlumla beraber yarasaları gördüm. Önce birini gördüm, gömdüm. 20 metre ilerledikten sonra bir tane daha bulunca dikkatimi çekti. Bende yetkililere bildirmek istedim. Sonuçta bir dünya genelinde Korona virüsü diye bir hastalık söz konusu" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir