Emekliye Büyük Müjde: 5 Bin TL Ek Ödeme ve Çift Maaş Fırsatı!

Emekliye Büyük Müjde: 5 Bin TL Ek Ödeme ve Çift Maaş Fırsatı!
Emeklilere yönelik sevindirici haberler peş peşe geliyor: En düşük maaşı alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 17-28 Mart tarihleri arasında 5 bin TL'ye varan ek ödeme ve çift maaş imkanı, ek olarak 1.500 TL fatura desteği duyuruldu.

Yüzde 49,25'lik emekli zammı sonrası, emekli promosyonları da göz önünde bulundurulacak önemli konular arasına girdi. Bankalar, bu dönemde emeklileri bünyelerine çekebilmek adına cazip promosyonlar sunmaya odaklandılar. İşte, Mart ayında güncellenen emekli promosyonlarına dair detaylar...

Bu yıla yeni maaşlarla başlayan, bayram ikramiyelerini de zamlı almaya hazırlanan emekliler gözünü banka promosyonlarına çevirdi. Yükselen maaşlarla birlikte promosyonda artış beklentileri büyüdü. Bunun için gözler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve bankalara çevrildi.

EN DÜŞÜK TUTAR PROTOKOL İLE BELİRLENİYOR
Takvim Gazetesi yazarı Çığıl Ön Yener'in haberine göre, promosyonda taban tutarlar SGK'nın bankalarla imzaladığı protokolle belirleniyor. SGK, bankalar ile promosyon için protokol imzalıyor. Bu protokoldeki tutarlar emeklilere ve dul ve yetimlere ödenebilecek en düşük promosyon tutarlarını gösteriyor. Bankalar bu tutarların altında ödeme yapamıyor, isterse daha fazlasını da verebiliyor.

SON İMZA 2022'DE ATILDI
Son protokol Kasım 2022'de yürürlüğe girmek üzere imzalanmıştı. Bu kapsamda hem maaş dilimleri hem tutarlar güncellenmişti.

EN DÜŞÜK 5 BİN TL

SGK'dan gelir/aylık alan emekli ve hak sahiplerine 3 yıllık dönem için verilecek asgari tutarlar şöyle belirlenmişti: Gelir/aylıkları 3 bin 500 liraya kadar olanlara 3 bin, 3 bin 500-7 bin 500 lira arası olanlara 3 bin 500, 7 bin 500-10 bin lira arası olanlara 4 bin 500, 10 bin liradan fazla olanlara 5 bin lira.

BU SÜREDE MAAŞLAR NASIL DEĞİŞTİ?

Bu sırada en düşük emekli aylığı ödemesi 3 bin 500 liraydı.

Ocak 2023'te emeklilerin kök aylıklarına refah payıyla birlikte yüzde 30 zam yapıldı.

En düşük emekli aylığı ödemesi de bu tarihte 5 bin 500 liraya yükseltildi. Ardından Nisan 2023 ödeme dönemi itibariyle taban aylıkta bir güncelleme daha yapıldı.

En düşük emekli aylığı ödemesi 7 bin 500 liraya yükseltildi. Temmuz 2023'te de emeklilerin kök aylıkları refah payıyla birlikte yüzde 25 artırıldı.

TÜM EMEKLİLER EN ÜST DİLİMDE

Bu yıla ise emekliler kök aylığa yüzde 49.25 zam ile başladı.

En düşük emekli aylığı ödemesi de 10 bin liraya yükseltildi. Promosyon tutarları güncellendikten sonra emeklilerin kök aylıklarına kümülatif toplam yüzde 142.53 zam geldi, en düşük aylık ödemesi de 3 bin 500 liradan yüzde 185.71 artışla 10 bin liraya yükseldi.

EN DÜŞÜK 5 BİN TL EN ÇOK 15 BİN TL

Emekliler maaşlarında bu yükselişleri yaşarken, gelinen noktada tüm emeklilerin aylığı promosyonda en üst dilime çıktı. Bu dilimde de en az 5 bin, en çok da belirli şartlar karşılığında 15 bin lira ödeme yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir