Ücretsiz HPV Aşısı Uygulaması İstanbul'da Başlıyor

Ücretsiz HPV Aşısı Uygulaması İstanbul'da Başlıyor
Ücretsiz HPV aşısı uygulaması İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Mayıs 2024 Perşembe günü itibari ile yapılacak. Konu ile ilgili X hesabından paylaşım yapan Ekrem İmamoğlu şartları ve süreci anlattı:

Ücretsiz HPV aşısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun X hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre uygulamadan yararlanmak isteyen 9 - 26 yaş arası bireyler ve ebeveynleri başvuruda bulunabilecek.

İstanbul'da Ücretsiz HPV Aşısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu X hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı: "Sözümüzü tutuyoruz. Ücretsiz HPV aşısı uygulamamıza başlıyoruz. Türkiye'de HPV kaynaklı kanser vakalarında artış eğilimi görülmekte. Başvuruları, aşının elimize ulaşan ilk dozları için almaya başlıyoruz."

Uygulama, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı Sağlık Ve Hıfzısıhha Şube Müdürlüğü tarafından yönetiliyor.

Ücretsiz HPV Aşısı Kimler İçin

Uygulamadan yararlanmak için İstanbul sınırları içerisinde ikamet etmek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal yardım alıyor olmak gerekli.

9 - 26 yaş aralığında olan ve bu şartları sağlayan bireyler ya da ebeveynleri, başvuru işlemini gerçekleştirebilirler.

16 Mayıs itibari ile başlayacak olan ücretsiz HPV aşısı uygulamasına başvuruda bulunmak için kullanlması gereken internet adresi:
"https://forms.ibb.gov.tr/saglik/ibb-hpv-formu/"

Başvurusu onaylanan vatandaşlara randevu bilgileri SMS ile gönderilecektir.