Belçikalı çifte Antalya tatili kabusa döndü! Tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle gözaltı

Belçikalı çifte Antalya tatili kabusa döndü! Tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle gözaltı
Antalya'da tatil yapan Belçikalı bir çift, topladıkları üç taş parçası nedeniyle tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Taşlar incelenene kadar yurt dışına çıkışları yasaklandı.

BBC Türkçe’nin Belçika medyasından aktardığına göre, Kim ve Warre adlı çift cuma günü tatillerini tamamlayarak ülkelerine dönmek için Antalya Havalimanı’na gitti. Kendilerine ait tek valizi kontrol cihazına bırakıp arama noktasından geçti. Bu sırada güvenlik görevlileri, valizde bir sorun olduğunu belirterek çifti ayrı bir köşeye aldı.

Görevliler, valizdeki üç taş parçasını çıkararak polise haber verdi. Belçika uçağına binmelerine izin verilmeyen Kim ve Warre adlı çift, havaalanındaki bir polis hücresine kondu.

Tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle mahkemeye çıkarılan Belçikalı çift, dün yurt dışına çıkış yasağı koşuluyla serbest bırakıldı.

Taşlar Antalya Müzesi uzmanları tarafından incelenene kadar Belçikalı çiftin Türkiye’den ayrılmasına izin verilmeyecek.

Bilet rezervasyonuna göre valizin sahibi görünen Kim adlı Belçikalı kadın, her Pazartesi karakola giderek imza verecek.

MÜDÜRLÜKTEN AÇIKLAMA
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, konuya dair yazılı açıklama yaptı.

Müdürlüğün açıklamasında taşların emniyet görevlilerince Antalya Müzesi’ne getirildiği ve Müze Nöbetçi Amiri tarafından incelemeye alındığı aktarıldı.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Yapılan inceleme sonucunda, üzerinde iki adet stilize rozet bulunan parçanın mimari süsleme parçası, iki adet mermerinse zemin kaplama parçası olduğu tespit edilmiş; söz konusu parçaların, nitelikleri itibarıyla 2863 sayılı yasa kapsamına girmesi dolayısıyla yurt dışına çıkarılmalarının yasak olduğuna dair ön rapor tanzim edilmiştir. İlk soruşturmanın ardından ilgili şahıslar, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış olup soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.