Alanyalılar, belediyenin koronavirüse karşı önlem almamasına tepki gösteriyor

Alanyalılar, belediyenin koronavirüse karşı önlem almamasına tepki gösteriyor
Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından Alanya’da özel halk otobüsü ve minibüslerde önlem alınmaması vatandaşların tepkisini çekti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Alanyalılar ise şehirdeki toplu taşıma araçlarında hijyen hassasiyetinin görülmemesinden dolayı tepkili.

Çin'de ortaya çıkan ve İran, İtalya'yı da büyük ölçüde etkileyen koronavirüste ilk vaka Türkiye'de de tespit edildi. Birçok belediye dezenfekte işlemlerini artırırken bazı belediyeler ise henüz önlem almış değil.

ALANYALILAR TEPKİLİ
Alanya’da vatandaşlar, özel halk otobüsleri, minibüsler ve pek çok durakta önlem alınmamasına tepki gösterdi. Otobüslerde koronavirüse karşı özel dezenfekte çalışması yapılmadığını iddia eden vatandaşlar, kendilerince temizlik yaparak önlem almaya çalıştıklarını kaydetti. Sık sık ıslak mendil kullandıklarını ve otobüslere zorunlu kalmadıkça binmediklerini dile getiren vatandaşlar; 'Maske taksak insanlar yanlış anlayacak. Hapşururken, öksürürken dikkat ediyoruz, tokalaşmamaya çalışıyoruz dediler.

OTOBÜSLER ÇOK KALABALIK
Bazı vatandaşlarda pek çok otobüste ve duraklarda virüse karşı dezenfekte sistemi bulunmadığını vurgulayarak şunları söyledi İnsanlar yeterince dikkat etmiyorlar. En basiti, hapşurduğumuz zaman ağzımızı elimizle değil kolumuzla kapatmamız lazım ama dolmuşta bir sürü insan görüyorum ulu orta hapşuruyorlar, kapatmıyorlar. Otobüsler de çok kalabalık, tıkış tıkış. Virüs olsa yayılması çok müsait. Televizyonda görmüştüm, bazı yerlerde değişik dezenfektanlarla dezenfekte yapılıyor. Alanya’da da o şekilde yapabilirler bence. Kesinlikle duraklarda da olmasını isterim. dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir