Alanya’da anne adaylarına gebe okulu sertifikaları verildi

Alanya’da anne adaylarına gebe okulu sertifikaları verildi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, anne adaylarına sağlıklı gebelik ve doğum süreçlerini öğrettikleri Gebe Okulu'nda, 4 haftalık eğitimin ardından sertifikalarını verdi.

Alanya'da bulunan Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, anne adaylarına yönelik Gebe Okulu programıyla takdir topluyor. Bu özel eğitim programı, sağlıklı gebelik ve doğum süreçlerini öğrenmek isteyen anne adaylarına 4 hafta boyunca kapsamlı bilgi sunuyor.

GEBE OKULU: SAĞLIKLI GEBELİK VE DOĞUMUN SIRLARI

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 2018 yılından bu yana hizmet veren Gebe Okulu, annelerin sağlıklı bir gebelik ve doğum deneyimi yaşamalarını amaçlıyor. Program, bin 500'e yakın anne adayına ve eşlerine eğitim vererek onları bilinçli bir şekilde hazırlıyor.

EĞİTİM PROGRAMI DETAYLARI

Gebe Okulu'nda sunulan eğitim programı oldukça kapsamlı. Ebe Ayşe Başar Akdoğan, eğitimlerin haftada 2 gün, 8 oturum şeklinde devam ettiğini belirtiyor. Programda, anne adaylarına gebelikte sağlık, beslenme, egzersiz, pilates, yoga, doğum eylemi, doğum ağrılarıyla başa çıkma yöntemleri, ağrısız doğum endorfin masajları, doğum sonrası anne ve bebek bakımı, lohusalık eğitimi, yeni doğan bakımı ve hastalıkları, banyo teknikleri, emzirme yöntemleri, anne sütü ve aile planlaması gibi konularda eğitimler veriliyor.

ANNE ADAYLARI BİLİNÇLİ VE KENDİNE GÜVENEN OLUYOR

Eğitim sonunda katılımcılar, gereken şartları yerine getirdikleri takdirde sertifikalarını alarak Gebe Okulu'ndan mezun oluyorlar. Ebe Ayşe Başar Akdoğan, amaçlarının bilinçli gebelik süreçleri ve kendine güvenen anne adayları yetiştirmek olduğunu belirtiyor. Bu sayede anneler, sağlıklı bir gebelik, güzel bir doğum hikayesi ve sağlıklı bir lohusalık dönemi yaşama fırsatı buluyorlar.

SERTİFİKA TÖRENİ VE ÖDÜLLER

Sertifika törenine Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mesut Yıldırım ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nurdan Yılmaz da katıldı. Toplamda 28 anne adayına sertifikaları verildi ve bu özel programın başarıyla tamamlandığı vurgulandı. Gebe Okulu, anne adaylarını sağlıklı ve mutlu bir doğuma hazırlamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.