SON DAKİKA kredi müjdesi! Ziraat Bankası Aylık 5 bin TL taksitle FAİZSİZ 600 bin lira konut kredisi açıkladı

SON DAKİKA kredi müjdesi! Ziraat Bankası Aylık 5 bin TL taksitle FAİZSİZ 600 bin lira konut kredisi açıkladı
Kredi çekerek ev sahibi olmak istiyorum diyen kişilere Ziraat Bankası faizsiz konut kredisi müjdesi verdi. Sıfır faizli kredi çekmek istiyorum diyen hemen koşsun!

SON DAKİKA kredi müjdesi! Ziraat Bankası Aylık 5 bin TL taksitle FAİZSİZ 600 bin lira konut kredisi açıkladı - Yükselen kredi faiz oranları nedeniyle vatandaş kredi çekemez hale gelirken beklenen müjdeli haberi Ziraat Bankası duyurdu.

Aranılan koşulları taşıyan kişilere 2024 yılı için verilecek olan faizsiz kredi tutarı 600 bin liraya çıktı. 120 aya kadar vadeli olarak verilecek olan kredi paketinden yararlanan kişiler bu sayede sadece aylık 5 bin TL ödeme yaparak konut kredisi çekmek imkanı elde edecekler.

TOKİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI BAŞLADI! ÖDEMELER ZİRAAT BANKASI ÜZERİNDEN YAPILACAK!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ üzerinden yapılan açıklamada "Toplu Konut Fonu’ndan Şehit Ailelerine, Terör Malulleri ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinin ilk uygulaması 1985 yılında, Polis Vazife ve Salahiyet Kanununa bir madde eklenerek, 01.01.1971 tarihinden itibaren şehit olan polislerin ailelerine Toplu Konut Fonu’ndan 5.000.000 TL faizsiz kredi verilerek başlatılmıştır. 1991 yılında ise Toplu Konut Kanununa bir madde eklenerek bu kredinin kapsamı genişletilmiş ve Emekli Sandığından maaşa bağlanan ve Faizsiz Konut Kredisi için Hak Sahipliği Belgesi alan tüm şehit aileleri ile terör malulleri ve bunların dul ve yetimlerinin de yararlanması sağlanmıştır.

Bu esasları düzenleyen, "Toplu Konut Fonu'ndan Şehit Ailelerine, Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği" 21 Eylül 1991 tarih ve 20998 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Yönetmelik; faizsiz konut kredisi kullanacak hak sahibi kapsamının genişletilmesi nedeniyle 13.02.2014 tarih ve 28912 sayılı "Toplu Konut İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine, Harp Ve Vazife Malulleri İle Dul Ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkında Yönetmelik" ile yürürlükten kaldırılmıştır. Bu yönetmeliğin çıkış tarihinden önce kredi kullananlara eski yönetmelik hükümleri uygulanacaktır. Hak sahibi vatandaşların, krediden yararlanabilmek için almak istedikleri konuta ait tapu belgesi ile birlikte Ziraat Bankası'na başvurması gerekmektedir." denilerek yararlanacak olan kişiler belirlendi.

Bu kişiler 2024 yılı için satın almak istedikleri konuta ait olan tapu belgesi ile birlikte Ziraat Bankası şubelerine başvuru yaparak 600 bin liraya kadar olan kredi tutarını 120 aya kadar vadeli olarak çekebileckler. Kredinin aylık taksit ödemesi bu sayede sadece 5 bin TL olarak gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.