Emekliye tek maaş ikramiye kutusu açıldı! Meclis sonunda onayladı

Emekliye tek maaş ikramiye kutusu açıldı! Meclis sonunda onayladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından onaylanan yeni düzenleme ile emeklilere yönelik önemli bir adım atıldı. Emekli maaşı alan 17 milyon kişiye duyurulan son dakika müjdesi, yarın sabah saat 09.45’te gerçekleşecek olan ödeme ile birlikte hayata geçirilecek. İşte detaylar...

Türkiye'de emekli maaşı alan 17 milyon vatandaşa, son dakika müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han'ın açıklamalarıyla ulaştı. Sosyal medya platformları üzerinden yapılan duyurularla emeklilere verilecek olan ödemelerin detayları gün yüzüne çıktı. Emeklilere yönelik sunulan bu müjde, bir maaş peşin, 1 maaş ek ikramiye ve üstüne promosyon ödemesi şeklinde gerçekleşecek. SSK, Bağ-Kur (4C), ve EYT emeklileri de bu ödemelerden faydalanacaklar.

Emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimi de açıklandı ve verilecek ek ödemelerin tarihleri netleştirildi. Peki, emekliye ödemeler ne zaman yapılacak? Peki emeklilere, ek ödemeleri IBAN’larına  ne zaman  yatacak? İşte detaylar;

 

RAMAZAN BAYRAMI YAKLAŞIRKEN EMEKLİLERE BAYRAM MÜJDESİ!

Türkiye'de emekli maaşı alan 17 milyon vatandaşa, son dakika müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han'ın açıklamalarıyla ulaştı. Sosyal medya platformları üzerinden yapılan duyurularla emeklilere veril

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere yönelik önemli bir duyuruda bulundu. Bakan Işıkhan, 2024 yılının ilk bayram ikramiyelerinin ise hesaplara ne zaman yatırılacağını açıkladı. Bu takvime göre, emekliler önümüzdeki hafta 3 bin Türk Lirası bayram ikramiyesine kavuşacaklar. 

Emekliler İçin Önemli Tarihler ve Detaylar Belli Oldu!

SSK Emeklileri için:

Maaş ödeme günü ayın 17 ve 18'i olanlar 2 Nisan'da,

Ayın 19, 20, 21 ve 22'sinde maaş alanlar 3 Nisan'da,

Ayın 23, 24, 25 ve 26'sında maaş alanlar ise 4 Nisan'da ikramiyelerini alacaklar.

Bağ-Kur Emeklileri için:

Tüm Bağ-Kur emeklilerine 5 Nisan'da ödeme yapılacak.

Emekli Sandığı Emeklileri için:

Maaş ödeme günü ayın 1 ve 2'si olanlar 2 Nisan'da,

Ayın 3, 4 ve 5'inde maaş alanlar ise 3 ile 5 Nisan arasında ikramiyelerini alacaklar.

Hafta sonuna denk gelen ödemelerle ilgili açıklama da yapıldı:

Hem maaş hem de bayram ikramiyesi ödemelerinde cumartesi günü yapılması gereken ödemeler Cuma günü,

Pazar günü yapılması gereken ödemeler ise Pazartesi günü hesaplara yatacak.

Önemli Tarihler ve Detaylar:

Bu ay sonuna kadar aylık başvurusu yapanlar, Ramazan Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecekler.

Mart sonuna kadar emeklilik başvurusu yapanlar, Ramazan Bayramı ikramiyesini almanın yanı sıra yıl sonundaki bayram ikramiyesinden de faydalanabilecekler.

İşlemlerin Mart'ın son günlerine denk gelmesi durumunda, SGK müdürlükleri kapalı olduğundan başvurular e-Devlet üzerinden online olarak yapılabilecek.

Emeklilik için başvuran vatandaşlara müjde! Artık emeklilik için başvuranlara refah payı ile yüzde 49.25 zam yapılarak maaş bağlanacak. 

Nisan ayında emekli olacaklara da sevindirici haberler var. İlk aylığını alan emeklilere, peşin aylık, maaş farkı ve 3 bin Türk Lirası bayram ikramiyesi yatırılacak. Ayrıca, emeklilik hakkı kazananlar için banka promosyonları da sunulacak. Kamu bankalarından 8-12 bin Türk Lirası, bazı özel bankalardan ise 15 bin Türk Lirası'na kadar promosyon alınabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir