Bakan Şimşek emekli maaşları için açıklama yaptı!

Bakan Şimşek emekli maaşları için açıklama yaptı!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği sözler üstünde durarak en düşük emekli maaşına düzenleme için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bakan açıklamasında, imkanlar çerçevesinde hareket edeceklerini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emekli maaşlarıyla ilgili açıklama yaptı. Şimşek ‘emeklileri enflasyona ezdirmeme ilkemiz var’ derken imkanlar çerçevesinde hareket edeceklerini belirtti.

Emekliler ise zamlı maaşları için Meclis’in açılmasını beklerken bir yandan da hükümet kanadından gelen açıklamaları bekliyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağının açıklanması, ilk etapta taban maaşta yapılacak bir düzenlemenin sinyali olarak yorumlandı. Meclis açılır açılmaz ilk düzenlemenin 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının yükseltilmesi ile ilgili olması bekleniyor.

Kulislerde ise Bakan Şimşek’in ‘enflasyon’ vurgusu ile yeni yılda atılacak adımlara işaret ettiği konuşuluyor. Edinilen bilgilere göre; Temmuz zammı öncesi ise emeklilerin beklentisi en düşük emekli maaşının 10 bin lira seviyelerine çıkmasıydı. Bakan Şimşek’in ‘imkanlar dahilinde hareket edeceğiz’ demesi milyonlarca emekliyi düşündürmeye başladı.

Yeni zamlı maaşlar için gün sayılırken emekliye cumhuriyetin 100. yılına özel ikramiye verilmesi de Meclis’in gündemine gelebilir. Emekliler ise kök maaşlarda ve en düşük emekli maaşlarında enflasyon karşısında kendilerini ezdirmeyecek bir oranda zam beklentilerini her alanda dile getirmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.