Bakan Işıkhan Kötü Haberi Böyle Duyurdu! Maaşlar düşecek!

Bakan Işıkhan Kötü Haberi Böyle Duyurdu! Maaşlar düşecek!
Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) itirazı üzerine aldığı karar sonucu, memur maaşlarında 345 TL'lik bir azalma olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi’nden çıkan bir karar, memurları yakından ilgilendiriyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin itiraz başvurusu sonucunda alınan karar neticesinde memur maaşlarında 345 TL’lik bir azalma yaşanacak.

Anayasa Mahkemesi’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin itirazını değerlendirmesi sonucunda, memurlara toplu sözleşmeler üzerinden verilen hak ve kazanımlar iptal edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP’nin bu itirazı nedeniyle kamu görevlilerinin maaşlarında 345 TL’lik bir azalma olacağını ifade etti.

Bakan Işıkhan: “CHP Yüzünden Memur Maaşları Azalacak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, memurlara sağlanan toplu sözleşme avantajlarının CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurusu sonucunda iptal edildiğini belirtti. Işıkhan, bu durumun CHP zihniyetinden kaynaklandığını ve memur maaşlarında 345 TL’lik bir azalmaya neden olacağını ifade etti.

Bakanlık olarak memurların ve işçilerin haklarını korumanın öncelikleri olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, CHP’nin bu hakları iptal ettirme çabalarını eleştirdi. Memurların birlikte imzalanan toplu sözleşmelerle kazanımlar elde ettiğini hatırlatan Işıkhan, CHP’nin bu kazanımları engelleyerek memur maaşlarında olumsuz bir etki yarattığını ifade etti.

İşçi Sendikalarına Yapılan Ödeme İptal Edildi

Bakan Işıkhan, hizmet kolunda en az yüzde 2 üye kaydeden sendikaların üyelerine yapılan aylık 538 TL ödemeyi içeren toplu sözleşme kazanımının CHP’nin başvurusu sonucunda iptal edildiğini belirtti. Bu iptal kararıyla, 2 milyonu aşkın kamu görevlisinin aylıklarında 345 TL’lik bir azalma yaşanacağını kaydetti.

Bakan Işıkhan, CHP’nin daha önce de sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen toplu görüşme primini iptal ettirdiğini hatırlatarak, CHP zihniyetinin değişmeyen bir tutum sergilediğini belirtti. Ancak, Bakan Işıkhan, memurlara yönelik bu olumsuz etkinin giderilmesi için gerekli adımları atacaklarını ve memurları koruma konusundaki kararlılıklarının devam ettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.