4A, 4B, 4C Emeklileri İçin Bankalar Keseyi Açtı!

4A, 4B, 4C Emeklileri İçin Bankalar Keseyi Açtı!
Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından emekli maaşlarına yapılan güncellenen promosyon ödemeleri, emeklilerin hesaplarına aktarılmaya başlandı. Bu gelişme, 4A, 4B ve 4C kapsamında maaş alan emekliler için büyük bir müjde anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki bir konuşmasında emeklilere müjde vererek, kamu bankalarının emeklilere 8 ila 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, yapılan çalışmayla ilgili bilgi verdi ve kamu bankalarının promosyon güncelleme başvurularını pazartesi günü almaya başlayacaklarını duyurdu. İşıkhan, emeklilerin promosyonlarının 28 Mart itibarıyla hesaplarına yatırılacağını ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun emekli aylıkları için ödemeleri bankalar aracılığıyla gerçekleştirdiğini hatırlatan Bakan Işıkhan, emeklilere sunulan bu promosyon düzenlemesiyle belirli bir süre içinde gelir elde etmelerinin sağlandığını vurguladı.

Bakan Işıkhan, 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edildiğini belirterek, kamu bankalarında emekli aylığı promosyon ödemelerinin yaklaşık 2 katına çıkarıldığını, aylık miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen ödemelerin gerçekleştirileceğini belirtti. Diğer bankalarla da promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmaların devam ettiğini ifade eden Işıkhan, bu gelişmelerin takip edildiğini ve sonuçlandığında emeklilerle paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir