İklim değişikliği Antalya ve Alanya'yı çöle çevirecek

İklim değişikliği Antalya ve Alanya'yı çöle çevirecek
Uzmanlar, El-Nino etkisiyle hızla yükselen mevsim normallerinin üstündeki sıcaklık değerleri nedeniyle, sıcakların tarımda yarattığı tehlikelerle beraber Antalya ve Alanya'nın çöle döneceğini savunuyor.

Küresel ısınma ve El-Nino etkisiyle kış aylarında adeta bahar havası yaşadığımız günümüzde yaz aylarında ise tam bir çöl ikliminin yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İlker Eroğlu, Türkiye'nin yakın gelecekte Mısır'la aynı iklim özelliği taşımasının söz konusu olabileceğini ifade etti. İklim değişikliğinin etkilerini azaltacak çalışmalara hız verilmesi gerektiğini söyleyen Eroğlu, "İklim değişikliği, özellikle sıcaklığın artması, yağışın azalması ve kuraklık, ekosistemlerin bozulmasına, tarımsal verimliliğin düşmesine neden oluyor" diye konuştu.

KÜRESEL ISINMA ANTALYA VE ALANYA'YI ÇÖLLEŞTİREBİLİR

Küresel ısınmadan tüm dünyanın yanı sıra Türkiye, Antalya ve Alanya'nın da etkileneceğinin, bu konunun herkes tarafından ciddiye alınması gerektiğinin altını çizen Eroğlu, iklim değişikliği dolayısıyla subtropikal kuşağın gittikçe kuzeye doğru genişlediğini vurguladı.

Haber Editörü
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir