Alanya'da Turizm Tehlikeye Girmemeli! Gerektiğinde Sert Yaptırımlar Uygulanmalı!

Alanya'da Turizm Tehlikeye Girmemeli! Gerektiğinde Sert Yaptırımlar Uygulanmalı!
Alanya'da turizmin tehlikeye girmesi, Alanya'ya gelen ve çevreyi rahatsız ederek saygı duymayan; rahatsız edici davranışlarda bulunan turistlerden kaynaklanabilir. Buna yönelik önlemler alınmalı, kurallar konulmalı ve kurallara uymayanlara sert yaptırımlar uygulanmalıdır. İşte haberin detayları:

Tatil sezonunun başlamasına çok az bir zaman kala, Alanya'da geçtiğimiz yıllarda gündem olan, çevreye rahatsızlık veren ve insanlara saygı duymayan turistler yeniden gündeme geldi!

Alanya'da turizmin tehlikeye girmemesi, aynı sorunların yeniden yaşanmaması için önlem alınması gerektiğini dile getiren KONTİD Başkanı Ali Orkan, yaptırımların sert olması gerektiğini ifade etti.

Alanya'da Turizm Tehlikeye Girmemeli

Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Orkan, Alanya'da turizmin tehlikeye girmemesi için yaptığı açıklamada şu detaylara değindi:

"Çevre ve hijyen, tüm insanların yaşamında olduğu gibi, turizmde de büyük öneme sahiptir. Alanya'mızda her kesimden; Dünyanın her yerinden gelen insanlar bulunuyor.

Bu nedenle zaman zaman hoş olmayan, Alanya'ya yakışmayan görüntülerle karşılaşıyoruz. Bize, yerli yabancı fark etmeksizin, Alanya'da konaklayan ya da sokakta gezen insanların, ihtiyaçlarını gidermek için, mümkün olduğunca mobil ya da sabit noktalar oluşturmak gibi görevler düşüyor.

Buna dair kurallar geliştirilmeli ve kurallara uymayanlara da yaptırımlar uygulanmalıdır." dedi.