Alanya - Kıbrıs Feribot Seferleri Ne Zaman Başlayacak? Hangi Rota İzlenecek?

Alanya - Kıbrıs Feribot Seferleri Ne Zaman Başlayacak? Hangi Rota İzlenecek?
Alanya Kıbrıs arası feribot seferleri ne zaman başlayacak? Sefer sırasında nasıl bir rota izlenecek? Çalışmalar ne aşamada?

Bilal Korkmaz: ALTSO Meclis Üyesi ve Turizmci. Alanya - Kıbrıs feribot seferlerinin yeniden başlamasının Alanya turizmini canlandıracağını düşündü. Bu konuda girişimlerde bulunan Korkmaz sayesinde Alanya - Kıbrıs seferleri yeniden başlayacak.

Kıbrıs Gemi Turları Alanya Turizmine Can Katacak!

Düşünce ve girişimlerini kamuoyu ile gazeteciler aracılığıyla paylaşan Bilal Korkmaz, Alanya - Anamur arası Kıbrıs gemi turlarının, Alanya turizmi için can suyu niteliğinde olacağını ifade etti.

Talebin yüksek olacağını düşündüğünü belirten Korkmaz, girişimlerini sürdüreceğini ifade etti. Korkmaz: "Çok ciddi çalışmalar var. Önümüzdeki günlerde Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ile konu hakkında görüşeceğiz." dedi.

Alanya Kıbrıs seferlerinin başlaması halinde rotanın şu şekilde oluşturulması planlanıyor: Alanya Limanı'ndan hareket edecek olan gemi Anamur'a giderek oradan da yolcularını alıp Kıbrıs'a doğru ilerleyecek. Girne'ye demir atacak olan gemi, sonrasında Anamur'dan aldığı yolcuları Anamur'a bırakıp Alanya'ya giderek turunu sonlandıracak.