25 - 26 Mayıs 2024 Hafta Sonu Alanya Hava Durumu Nasıl Olacak?

25 - 26 Mayıs 2024 Hafta Sonu Alanya Hava Durumu Nasıl Olacak?
Alanya halkı, 25, 26 Mayıs 2024 tarihlerinde denize girip giremeyeceklerini, aileleri ya da arkadaşları ile istedikleri gibi gezip gezemeyeceklerini merak ediyorlar. Peki hafta sonu Alanya'da hava durumu nasıl olacak? İşte yanıtı:

Mayıs ayının sonlarına geldiğimiz bugünlerde, Türkiye'nin en önemli tatil beldeleri arasında yer alan Alanya'da hafta sonu hava durumunun nasıl olacağı, Alanya'nın yerel halkı tarafından merak ediliyor. Vatandaşlar bir yandan havanın güneşli olup olmadığını ve buna bağlı denize girip, dışarı çıkarak gönüllerince gezip gezemeyeceklerini merak ediyorlar. Bir yandan da kavurucu sıcakların ne zaman geleceğine dair havanın nabzını tutmaya çalışıyorlar.

Hafta Sonu Alanya Hava Durumu

Alanya'nın yerel halkı arasında yer alan çılgın kesim içerisinde yer almıyorsanız, hafta sonu Alanya hava durumunun denize girmeye çok elverişli olmayacağını bilmelisiniz.

25 Mayıs 2024 Cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağışlı bir gün geçirecek olan Alanya'da en düşük sıcaklık 22; en yüksek sıcaklık ise 29 derece olacak. Rüzgar Kuzeydoğu yönünden 10 kilometre hızla eserken, nem oranı ise yüzde 70'lere kadar çıkacak.

26 Mayıs 2024 Pazar günü ise parçalı bulutlu bir güne uyanacak olan Alanya halkı için en yüksek sıcaklık 28; en düşük sıcaklık ise 22 derece olacak. Güneyden esen rüzgarın şiddeti 17 dereceye ulaşacak. Nem ise yüzde 90 seviyesine kadar artacak.