Alanya Belediyesi Kreşlerinde Afet Hazırlık Eğitimleri Düzenlendi

Alanya Belediyesi Kreşlerinde Afet Hazırlık Eğitimleri Düzenlendi
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen afet tatbikatı, Rüya İpekten-Saadet Çelik Kreş ve Çocuk Akademisi'nde yoğun ilgiyle karşılandı.
Alanya Belediyesi'nin öncü adımlarıyla gerçekleşen afet tatbikatı, Rüya İpekten-Saadet Çelik Kreş ve Çocuk Akademisi'nde büyük ilgi gördü.

İş, işçi ve çevre güvenliğine önem veren Alanya Belediyesi, personelin nitelik ve nicelik sahibi olması, kentin ve iş alanlarının acil durumlara hazırlıklı olması için Rüya İpekten-Saadet Çelik Kreş ve Çocuk Akademisi’nde afet tatbikatı düzenledi. Tatbikata katılan öğretmen, öğrenci ve personel olası felaket durumlarında yapılması gerekenleri uygularken soğukkanlı davranışlarıyla tam not aldılar.

TÜM KADROLAR TATBİKATTA YER ALDI

Tatbikata, Akademi’nin personeli ile çocuklar katıldı. Deprem, gaz sızıntısı, yangın ve ilkyardım başta olmak üzere çeşitli konularda alanında uzman kişilerden olası acil durumlarda izlenecek yollar hakkında bilgi edindiler. Oluşturulan senaryolarda sergiledikleri soğukkanlı tavırlarla öğrencileri başarıyla tahliye eden personel, yaralanma vakalarına da güvenlik tedbirleri çerçevesinde nasıl müdahale edeceklerinin eğitimini aldılar.

YANGIN SÖNDÜRME TÜPÜ KULLANIMINI ÖĞRENDİLER

Kreş bahçesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatında ise öğretmenler, olası bir yangın vakasında müdahale şartları hakkında bilgiler alıp, yangın tüpü kullanımı eğitimi aldılar. Kapalı alanda meydana gelmesi muhtemel bir yangında ilk 4 dakikanın oldukça önemli olduğunu ifade eden iş güvenliği uzmanları, karbon monoksit zehirlenmelerinin yangından daha tehlikeli olabileceği hususunda uyarılarda bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.