Kışlıkları Geri Çıkarın! 67 İlde Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor!

Kışlıkları Geri Çıkarın! 67 İlde Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor!
Mart ayında kar sürprizi! 67 ilde kar yağışı bekleniyor. Yetkililerden vatandaşlara uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika kar alarmı verdi. Türkiye'ye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girerken Bahar ayında kar sürprizleri geliyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde birçok ilde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Bazı illerde okullar bile tatil edildi. Ancak daha bitmedi çünkü hafta sonu da kar sürprizleri peş peşe geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika kar uyarısı yapıldı. Üstelik meteorolojiden tam 67 il için alarmı verildi. Son dakika meteoroloji hava durumu tahminleri ve kar beklenen iller haberimizde…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahmin raporları güncellendi. Yurdun büyük bölümünde yeni bir soğuk havada algısı etkisini göstermeye devam ederken MGM'den yeni kar alarmı verildi. Doğu Anadolu'da birçok il beyaz örtü ile kaplanırken kar yağışı beklenen il sayısı 67'ye yükseldi. Özellikle Mart ayının son günleri adeta kazma kürek yaktıracak. Dondurucu soğuklara ve kar yağışına hazır olun. Herkes kışlıkları geri çıkarsın. Çünkü lapa lapa Kar Geliyor.

MGM'DEN KREDİ KAR ALARMI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji uzmanları tüm Yurt için son dakika uyarısında bulundu. Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre bu hafta sonu iç Ege Bölgesi, Marmara'nın kuzeyi ve doğusu, Akdeniz Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi yoğun kar yağışının etkisine giriyor. Özellikle Bahar ayı olmasına rağmen kar sürprizi vatandaşı da şaşırttı. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da başlayan kar yağışı kıyı kesimlere ve Marmara'ya da sıçrayacak. Meteoroloji tam 67 il için uyarı yaptı.

METEOROLOJİDEN 17 İL İÇİN SARI ALARM

Meteoroloji genel müdürlüğü hafta sonu için tam 17 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Vatandaşların özellikle yüksek kesimlerde çığ tehlikesine karşı tedbirli olmaları istendi. Aynı zamanda sağanak yağış beklenen bölgelerde de yağmur sırasında oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması tavsiye edildi.

KIŞLIKLARI GERİ ÇIKARIN KAR SÜRPRİZİ GELİYOR

Türkiye'ye giriş yapan yeni soğuk hava dalgası ile birlikte birçok il beyaza bölündün büründü. Özellikle Doğu Anadolu'da Şırnak ve Bitlis gibi illerde kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime ara verildi. Başkent Ankaralılar da güne kar sürprizi ile uyandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonunda da yeni kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir