Emekli Maaşları ve Asgari Ücrete Beklenen Ek Zam Onaylandı

Emekli Maaşları ve Asgari Ücrete Beklenen Ek Zam Onaylandı
Çalışma Meclisi, Türk-İş, Hak-İş, Disk, Tisk, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi sendika ve iş dünyası temsilcilerinin katılacağı bir toplantı düzenleyecek. Emekli maaşları ve asgari ücrete ek zam konusu da ele alınacak. Çalışma Meclisi, iş hayatı için oldukça önemli bir platform ve bu 13. toplantısını yapacak.

Son toplantısını 2019’da gerçekleştiren Meclis’te Türk-İş, Hak-İş, Disk, Tisk, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi sendika ve iş dünyası temsilcileri yer alacağı gibi bu toplantıda emekli maaşlarına ve asgari ücrete ek zam konusunu görüşüleceği belirtildi. İş hayatı için kritik bir öneme sahip olan Çalışma Meclisi 13. kez toplanacağı ifade edilerek 23 Mayıs 2019’dan bu yana ilk kez toplanacak olan Çalışma Meclis’i 5 yıl sonra bir araya geleceği ve toplantının 29 – 30 Nisan’da yapılacağı vurgulandı.

2 Gün Boyunca Devam Edecek

Toplantıya Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TESK davet edildiği belirtilerek toplantının Beştepe’de 2 gün boyunca devam edeceği bildirildi.

Çalışanları Doğrudan Etkiliyor

Konu ile ilgili olarak toplantıda çalışma hayatının güncel sorunları tartışılacak. O sorunların çözüm önerileri masaya yatırılacak. Kıdem tazminatı, esnek çalışma modelleri, asgari ücret ve emekli aylıkları gibi ücret artışlarının detayları ele alınacak. 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren düzenlemeleri tek çatı altında toplayacak Türk İş Kanunu konusunda da görüş alış verişi yapılacak.

Çalışanların Lehine Olacak

Ayrıca bu toplantılarda çalışanların üzerindeki vergi yükünün azaltılması, gelir vergisi dilimlerinde çalışanların lehine güncelleme yapılması gibi talepler dile getirileceği vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir