Turizmciye sevindiren haber

Turizmciye sevindiren haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında Moskova'da gerçekleşen görüşme sonunda sağlanan ateşkes turizmciyi de sevindirdi. Turizmciyi sevindiren bir başka konu ise 11 ülke için alınan vize muafiyeti kararı.

İdlib'de ateşkesin sağlanması yaklaşan turizm sezonu öncesinde endişeyi ortadan kaldırdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un başkanı olduğu Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TTGA) Yönetim Kurulu üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, ateşkesi turizmci gözüyle değerlendirdi.

'TURİZM GÜVEN ORTAMI İSTER'
'Öncelikli beklentimiz akan kanın durmasıydı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilere acil şifalar diliyorum. Bizler açısında öncelikli beklenti de buydu. Bundan sonra ümit ediyorum ki evlatlarımıza halel gelmez' diyen Sili, “Turizm açısından konuyu değerlendirdiğimiz zaman bu son derece önemli. Turizm, güven ortamı ister. Güven ve huzurun olmadığını herhangi bir olumsuzluğun söz konu olduğu durumunda turizm gelişme olasılığı yok. Bizim en önemli pazarımız Rusya. Akdeniz çanağında çok ciddi turist sayısı söz konusu. Rezervasyonların İdlip'te yaşananlar ile alakalı olarak durma noktasına geldiğini biliyorduk. Bundan sonrasında ümit ediyoruz ki bu anlaşma süreklilik kazanır ve rezervasyonlarda öncesinde olduğu gibi hızlı bir şekilde akmaya devam eder. Türkiye açısından bizler açısından ekonomimiz açısından bu son derece önemli, turizm malum ülke ekonomisine çok ciddi destek sağlamakta anlamında cari açığın kapatılması anlamında. Turizm bacasız sanayimiz olmazsa olmazımız bundan sonrası içinde aynı şekilde gelişmeye devam edecektir diye düşünüyorum” dedi.

VİZE MUAFİYETİ SEVİNCİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Avusturya, Belçika, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, Malta, Norveç, Polonya ve Portekiz vatandaşlarına Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanmasına yönelik kararda sektörü, mutlu etti.
Türkiye'ye Avrupa'dan gelecek turist sayısında artışa neden olması beklenen vize muafiyet kararını değerlendiren Sili, “Kaynak pazarlar adına verilen vize muafiyetleri, insanların prosedürler ile uğraşması adına ve maliyet anlamında dünya ekonomisindeki sıkıntıları düşünürsek çok önemli. Küçük paralar bile artık önemli hale geldi. Vize muafiyeti tatile geleceklerin ekonomisi anlamında ve bürokratik işlemlerin yaşanmaması için mühim. Emek verenlere başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere turizmci olarak teşekkür etmek istiyorum” dedi.