TSE Koordinatörü Demirtaş: Turizm Ülkemizin Milli meselesi

TSE Koordinatörü Demirtaş: Turizm Ülkemizin Milli meselesi
Türk Standartları Ensitüsü Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş Gazatecilere yaptığı açıklamda 'Ülkemizin turizm canlanması ile ilgili üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz, Turizmin canlanması açısından ciddi bir adım.

Haber: MEHMET AL

Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş "Ülkemizde yaşananan pandemi süresi boyunca Turizm Bakanlığı, turizmin canlanması için bir belgelendirme projesi faaliyeti başlattı. Bu projede Sağlık, Ulaştırma, Dışişleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı projede ortak çalıştı. Bakanımız Varank'ın talimatı ve enstitü başkanımız öncülüğünde projeye destek verilerek oluştu. 

AKDENİZDE İLK BİR OTELE VERDİK
Demirtaş'Projede otellerin kovid sürecinde yapması gereken kriterler, soru listesi hazırlandı. TSE de bu kriterler çerçevesinde ilk belgelendirmesini yaptı. Akdeniz Bölgesinde TSE'nin İlk belgeyi Serik'te Sueno Otele verdik. diyen. Hasan Demirtaş' Turizmin canlanması açısından ciddi bir adım. Soru listesi, bilim kurulu üyeleri ve paydaşların görüşleri alınarak oluşturuldu. Misafir otele girdiği andan itibaren her tarafın kontrol  edilebileceği, risklerin sıfıra indirilebileceği bir liste oluşturulu. Yaklaşık 160 kriteri sağlayan otellerin ciddi avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. Karekodlu belge oluşturuldu. Müşteri kare kodu okuttuğunda kim tarafından ne zaman yapıldığını, belgenin süresi gibi tüm bilgileri öğrenecek. 

TÜRKİYE'DE TURİZM CANLANACAK
Enstitü olarak bu süreci yakından takip ediyoruz. Ülkemizin turizm canlanması ile ilgili üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Turizm bakanlığı belgeleme sürecinde 6 kurulu yetkilendirdi. Biz de TSE olarak bunlardan biriyiz. Kamu kuruluşu olarak bu faaliyetleri sürdüreceğiz. Şuanda yoğun bir talep var. 4-5 müraacat var. Sırada bekleyenler var. Müraacatları kesinleştikçe belgelendireceğiz. Denetimler bir gün sürüyor. Yetkili ve uzman çalışanlarımızca ciddi bir denetim yapıyoruz ve her ay kontrol yapacağız. 2 ayda bir de gizli müşteri ile bu kurallara uyulup uyulmayacağını tespit edeceğiz. 

Enstitü olarak para kazanma amacıyla yapmıyoruz. Ülkemizin milli bir meselesi olarak görüyoruz. Ciddi maliyetler değil ve yatak sayısına göre bu değişiyor. Denetimlerde otellere misafirin girişinde itibaren genel kurallar yatak odasındaki genel kurallar SPA da uygulanması gereken kurallar yani 160'a yakın kural var. Bu kuralalrı yapılıp yapılmadığına bakıyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir