TRT'nin sevilen programı “Vapurda Çay Simit” Alanya'da çekildi

TRT'nin sevilen programı “Vapurda Çay Simit” Alanya'da çekildi
TRT ekranlarının sevilen programı, Vapurda Çay Simit Sohbet' in 400. bölüm çekimleri Alanya'da gerçekleşti.

Sunuculuğunu Ömer Öztürk'ün yaptığı, TRT'nin başarılı programı Vapur'da Çay Simit Sohbet'in 400. bölümü Alanya'da çekildi. Alanya'nın eşsiz manzaraları eşliğinde, 30 Mayıs pazar günü 11.10'da ekranlara gelecek programın konuğu, Türk halk müziğinin sevilen sanatçısı Sümer Ezgü olacak. 400. bölüm pastasının kesildiği çok özel bölümde, Alanya'nın güzellikleri türküler ve sohbetler eşliğinde sergilenecek.

VAPURDA ÇAY SİMİT SOHBET SUNUCUSU ÖMER ÖZTÜRK KİMDİR?

1982 Eskişehir doğumludur. Lisans eğitimini İstanbulBilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamlamıştır. Üniversite yıllarında fotoğrafla tanışmış ve fotoğraf sanatını bir yaşam biçimine dönüştürmüştü. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlarda, televizyon haberciliği ve programcılığıile sinema bölümünde akademik çalışan olarak ders vermiştir. 2010 yılında Paradiso Film'i kurmuştur. Profesyonel olarak fotoğrafçılık ve yönetmenlik yapmaktadır. Paradiso fotoğraf atölyesinde ve bir çok seminerde 'fotoğrafçılık' üzerine eğitim vermiştir. Ömer Öztürk aynı zamanda belgesel sinemacılar birliği ve İFSAK üyesidir. Aydın Doğan genç iletişimciler yarışmasında en iyi belgesel film dalında 1.'lik ödülü kazanmıştır. Şirket-i Hayriye; İstanbul Şehir Hatları İşletmeleri resmi fotoğrafçısıdır. TRT ekranlarında yayınlanan 'Vapurda Çay, Simit, Sohbet' adlı kültür-sanat içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğu üstlenmektedir.

SÜMER EZGÜ KİMDİR?

1960 Burdur doğumlu olan 61 yaşında olan sanatçı Sümer Ezgü'nün anneannesi Selanikli Çerkes, dedesi ise aslen Burdur'ludur. Babası Trabzon doğumlu olan Sümer Ezgü köken olarak aslen Burdur'ludur ve 1960 senesinde Burdur'da doğmuştur. Burdur Lisesi ve Ankara 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisi mezunu olan Sümer Ezgü, profesyonel müzik kariyerine 1981 senesinde TRT'de ses sanatçılığı yaparak başlamıştır. 1990 senesinde "İlvanlım" türküsüyle yılın derlemesi ödülüne sahip olan Sümer Ezgü, "Anadolu'dan Geldik" ve "Ege, Toros, Yörük, Türkmen Türküleri" gibi başarılı albümlere imza atmıştır."Bedirik", "Yaban Gülü", "Şeker Almaya Geldim", "Sanatçıya Sitem", "Nazar Değmesin", "Alına da Gülüne" ve "Sevdan" şarkılarıyla halk müziğine önemli katkılarda bulunmuş ve 2014 senesinde "Electro Türkü House" adlı albümü piyasaya çıkmıştır. İstanbul'un karmaşasından bıkan usta sanatçı, geçtiğimiz senelerde Antalya'ya yerleşmiş ve hayatını Antalya'da devam ettirmektedir. Son olarak Antalya'da bir sanat akademisi açmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir