Corendon'dan Turizm için sevindirici haber

Corendon'dan Turizm için sevindirici haber
Hollandalı tur operatörü Corendon'dan Türkiye için sevindiren haber. Corendon, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu sınırlı sayıda noktaya 'koronasız' tatil paketi sunacağını açıkladı. Ancak Corendon yapacağı bu uygulama ile Türkiye'de misafirlerini yalnızca kendi otelinde ağırlayacak.

Hollanda merkezli tur operatörü Corendon, koronasız tatil satışlarına başlayacağını duyururken ilk etapta Türkiye'ye yönelik çalışmalarına başlıyor. Şirketten yapılan açıklamada, tatil satışlarının Corendon'un tüm yolculuğu kontrol edebileceği durumda olması kaydıyla gerçekleşeceği duyuruldu. Dolayısıyla tatiller, şirketin Antalya'da sahibi olduğu oteller için geçerli, uçuşlar da Corendon grubunun hava yolu şirketiyle yapılacak. Amsterdam'daki otelinde bir test merkezi kurduğu belirtilen Corendon, pilotlar, kabin memurları, transfer görevlileri de dahil olmak yüzlerce çalışanına uzman doktorlarla koronavirüs testi yaparken Schiphol Havalimanı'nı yakınlarındaki bir diğer otelinde de, 50 euro karşılığında uçuş öncesinde yolcularına Covid-19 testi uygulayacak.

DIŞ DÜNYAYLA BAĞLANTIYI KESECEK
Corendon tarafından yapılan açıklamada ise tatile uygun müşterilerine, otelden Antalya'da sahip oldukları 3 otele varana dek dış dünyayla bağlantılarını kesecek şekilde yolculuk ayarlaması yapılacağı belirtildi. Testten geçmemiş kimseyle temas sağlanmayacağı için uçuş esnasında da maske ve sosyal mesafe zorunluluğu aranmayacak ve uçaktaki yemek servisi de normal şekilde sürecek.

132 MADDELİK KRİTER
Kültür ve Turizm Bakanlığı geçen ay başlatılan sertifikasyon çalışmasıyla Türkiye'ye sağlıklı turizm yapılmasına dönük bir adım atmıştı. 132 maddelik kriter belirleyen bakanlık bu doğrultuda tesislere sertifika vereceğini duyurmuştu.Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Bu yıl beklentiyi yüksek tutmamak lazım. Ama ben bu yıl için otellerin yüzde 50-60’ını açabilirsek, iyi olacağını düşünüyorum” demişti.

26 HAZİRAN'DAN İTİBAREN SAĞLARIZ
Corendon CEO'su Steven van der Heijden yapılan açıklamada, “1.5 metrelik mesafe ve maske zorunluluğu olan tatil bizim için bir tatil değildir. Müşterilerimizin tatil boyunca otellerinde özgür olmasını istiyoruz ve bunu 26 Haziran tarihinden itibaren sağlayabileceğimizi düşünüyoruz" derken, tek şartın otelden asla ayrılmamak olduğunun altını çizdi. Daha önceki deneyimlerine atıfta bulunan Corendon'un tepe yöneticisi, "Müşterilerimiz otellerden genelde ayrılmıyor çünkü hem yeme içme hem de eğlence olarak oteller her şeyi karşılıyor. Dolayısıyla tatilcilerin büyük bölümünün istekli olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

GÜVENLİ LİMAN TÜRKİYE
Diğer ülkelerdeki otoritelerle de görüştüklerini belirten Corendon yetkilileri, kendi otellerinin olduğu İspanya'nın Ibiza ve Karayipler'de bulunan Curaçao için de çalışma yürüttüklerini belirtti. Sicilya ve Sardinya'nın da adaylar arasında yer aldığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir