WhatsApp Yeni Özellikle Toplulukları Zenginleştiriyor: Grup Önerme İle Benzer İlgi Alanları Bir Araya Geliyor!

WhatsApp Yeni Özellikle Toplulukları Zenginleştiriyor: Grup Önerme İle Benzer İlgi Alanları Bir Araya Geliyor!
WhatsApp, toplulukları daha etkili hale getirmek için kullanıcılara sunulan yeni bir özellikle geliyor: Grup Önerme! Kullanıcılar, benzer ilgi alanlarına sahip olan yeni grupları topluluklarına eklemek için önerilerde bulunabilecek. Detaylar haberimizde..

Rapora göre bu özellik, topluluk üyelerinin birlikte çalışmasına olanak tanıyarak topluluk yöneticilerinin gruplarını daha da iyi hale getirmelerine yardımcı olmak için tasarlandı.

Meta'nın sahip olduğu anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni topluluk grupları önerme özelliğini kullanıma sunuyor. Bu özellik sayesinde herkes topluluklara eklenecek yeni gruplar önerebilecek ve topluluk üyelerine benzer ilgi alanlarına sahip yeni gruplarla topluluğu zenginleştirme fırsatı verecek.

WhatsApp'ı takip eden bir web sitesi olan WABetaInfo, "Google Play Store'dan Android için en son WhatsApp beta 2.23.17.15 güncellemesini yükledikten sonra, bazı topluluk üyeleri bu özelliği deneyebilir" dedi.

WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre, topluluk yöneticileri için topluluk üyeleri tarafından önerilen tüm grupların listeleneceği yeni bir bölüm mevcut olacak.

Bir grup önermek için, topluluk üyelerinin tüm gruplarını gösteren topluluk ekranını açmaları ve belirlenen düğmeyi kullanarak yeni bir grup ekleyebilmeleri yeterlidir. Bu grupların topluluğa eklenmeden önce yöneticilerden onay alması gerekiyor.

Rapora göre bu özellik, topluluk üyelerinin birlikte çalışmasına olanak tanıyarak topluluk yöneticilerinin gruplarını daha da iyi hale getirmelerine yardımcı olmak üzere tasarlandı. Yeni bir grup önerisi onaylandığında, grup otomatik olarak topluluğa dahil ediliyor ve üyeleri de topluluğun bir parçası haline geliyor.

Bu şekilde, topluluk yöneticileri yeni gruplar sayesinde topluluklarını kolayca daha büyük hale getirebilirler. Ancak, bu süreç otomatik olmadığından, yeni topluluk üyelerinin hangi diğer topluluk gruplarına katılmak istediklerine karar verme seçeneğine sahip olacaklarını unutmamak önemlidir.

Topluluklar için bekleyen gruplar özelliği, Android için WhatsApp beta sürümünün en son güncellemelerini yükleyen bazı beta test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor ve önümüzdeki haftalarda daha da fazla kişiye sunulacak.

Anlık mesajlaşma uygulaması ayrıca daha net bir ayarlar ekranı getirerek uygulamanın arayüzünde daha fazla iyileştirme yapmayı planlıyor. Ayarlar sekmesinin yerini profil fotoğrafımızı gösteren "Siz" adlı yeni bir sekme aldı ve iOS'ta çoklu hesap özelliği kullanıma sunulduğunda farklı bir hesaba geçmek için kullanışlı olacak.