Alanya ALKÜ'den havacılık sanayi için proje

Alanya ALKÜ'den havacılık sanayi için proje
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademisyeninden havacılık sanayine yönelik geliştirilen TÜBİTAK Projesi desteklenmeye layık görüldü.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Bertan Beylergil’in havacılık sanayine yönelik TÜBİTAK-1002 Hızlı Destek Programı kapsamında hazırladığı "Eriyik Yığma Modelleme (Fdm) Teknolojileri ile Havacılık Sanayine Yönelik Yüksek Performanslı Karbon Fiber/Epoksi Kompozit Malzemelerin Geliştirilmesi ve Mekanik Karakterizasyonu" başlıklı projesi desteklenmeye layık görüldü.

Özellikle Boeing 787-9 ve Airbus A350 gibi yeni nesil uçaklarda yaygın olarak kullanılan karbon fiber takviyeli kompozitlerin üç boyutlu yazıcı teknoloji ile güçlendirilmesi çalışmalarının yapılacağı projede geliştirilecek yeni yöntem ile, kompozit malzemelerin havacılıkta kullanım alanlarının geliştirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda daha hafif uçak tasarımlarının yapılmasının mümkün olacağı proje ile yakıt tasarrufu gibi önemli konularda faydalar sağlanacak. Bir lisans öğrencisine burs imkânının da sağlanacağı projenin süresi 12 ay olarak planlandı.