Josef Sural Çocuk Parkı açıldı

Josef Sural Çocuk Parkı açıldı
Elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Aytemiz Alanyaspor'lu futbolcu Josef Sural'ın adını taşıyan çocuk parkının açılışı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Trafik kazasında hayatını kaybeden Çekyalı futbolcu Josef Sural'ın adını yaşatacak parkın açılışı bu akşam yapıldı. Alanya Belediyesi tarafından Cikcilli Mahallesi'nde yapılan çocuk parkının açılışına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, ilçe protokolü, kulüp başkanı Hasan Çavuşoğlu, yönetim kurulu üyeleri, futbolculardan Haydar Yılmaz ve İsmail Ünal, altyapı antrenörleri ve taraftarlar yanında çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Cikcilli Mahallesi Muhtarı Selim Şanlı'nın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye çıkan Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, bu anlamlı parkı yapan Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel ve ekibine teşekkür etti. Josef Sural adını taşıyan parkın Alanya ve Alanya Belediyesi'ne çok yakıştığını belirten Çavuşoğlu, "Futbolcumuzu kaybettiğimizde dünya üzülmüştü ama biz Alanya olarak daha çok üzülmüştük. Böyle bir parkta onun anısını ve ismini yaşatmak gerçekten de bizim için her zaman gurur olacak. Bu yapılan çalışma da tüm dünyaya örnek olacak olacaktır" dedi.

Emeği geçen başta belediye başkanı Yücel ve tüm ekibine teşekkür eden Çavuşoğlu, "Sayın bakanımız yoğun temposuna rağmen açılışa katıldığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de Alanya’nın tüm parklarını olduğu gibi bu parkın da çevre düzenlemesini yapan Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar’a etmek istiyorum. Ayrıca merak edenler olacaktır. Josef Sural’ın eşi davet edildi mi diye? Birçok kişi bana bunu sordu. Evet, Sural’ın eşini davet ettik ancak bebeği biraz rahatsız olduğu için gelemedi. Başta Dışişleri Bakanımıza, Belediye Başkanımıza ve Alanya halkına selamlarını iletti." diye konuştu.

Son olarak kürsüye çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Josef Sural'ın kaybı tüm dünyayı üzdü. Unutmayacağımızı Hasan başkanımız da söylemişti. Türk milletine yakışır şekilde üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Türk milleti vefalıdır. Alanya'mıza şu an vefasını gösteriyor. Söz verdiğimiz gibi unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Türk sporcuların Avrupa'da gördüğü baskıya dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu "Bugün gururla her yerde Alanyaspor’umuzun örnek olduğunu anlatıyorum. Alanyaspor deplasmanına gelen her takımın yöneticileri ardından teşekkür ediyor. Neden? Gördükleri ilgi ve sevgiden. Çünkü Alanyaspor centilmendir. Dünya sporuna baktığımız zaman sporcuların en çok şikayet ettiği şey ırkçılıktır. Özellikle Afrika kökenli sporculara yönelik ırkçı saldırılara tanık oluyoruz. Oysa bizim ülkemizde ırkçılık yoktur. Farklı renklerde, dillerde olan sporcular bizim ülkemize rahatlıkla gelebiliyorlar. Avrupa'da bizim sporcularımıza linç girişimleri gerçekleşiyor. Sporculara yaptıkları baskıyı görüyor ve utanç duyuyoruz. Sporun içerisine siyaseti nasıl karıştırdıklarını biliyoruz. Bu hoş değil" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Sayın Hasan Çavuşoğlu ve protokol üyeleri tarafından kurdela kesildi.