Aytemiz Alanyaspor'da kafalar çalışıyor

Aytemiz Alanyaspor'da kafalar çalışıyor
Hücum alanında etkili oyunuyla dikkat çeken Aytemiz Alanyaspor’da bu sezon gol dağılımının değişkenliği ve her alanda yakalanan başarı da göze çarpıyor. Turuncu yeşilli takım ligin en fazla kafa golü atan ikinci takımı konumunda.

Göze hoş gelen futbolu ile tüm spor kamuoyu tarafından takdir kazanan Aytemiz Alanyaspor, bu sezon futbolseverlere her türden golü izlettirmeyi başardı. Kadrodaki oyuncuları çok yönlülüğü nedeniyle tek bir hücum şekli üzerinde oyun sergilemeyen takım özellikle kafa golü konusunda büyük takımları geride bıraktı. Alanyaspor’da bu sezon atılan 49 golün12’si kafa vuruşlarından geldi. Ligin en fazla kafa golü atan takımlarının başında gelen Alanyaspor bu alanda Beşiktaş, Galatasaray, Başakşehir ve Fenerbahçe’yi dahi geride bırakarak 13 kafa golü atan Trabzonspor’un ardından ikinci sırada yer alıyor. 

HER TARAFI TEHLİKE
Alanyaspor, sadece kafa golü bakımından değil gol alternatifi açısından da dikkat çekiyor. Turuncu yeşilli takım 25 golü sağ ayakla ve 12 golü de sol ayakla buldu. 1 Penaltı kaçıran takım attığı 49 golün 45’ini ceza sahası içinden 4’nü ise ceza sahası dışından buldu.  Takımın bu yıl tek eksiği ise serbest vuruştan direkt gol. Takım bu yıl serbest vuruştan direkt olarak gol sevinci yaşamadı.

90 DAKİKA’DA EŞİT DAĞILIM
Turuncu yeşilli takım ile ilgili en ilginç istatistik ise maçlardaki gollerin dakika verileri oldu. Alanyaspor oynadığı 29 maçta attığı 49 golün 20’sini maçların ilk yarısında 20’sini ikinci yarısında kaydetti. 9 gol ise ilk yarı ve ikinci yarıların uzatma dakikalarında geldi. Alanyaspor’un oyun disiplininden kopmayan yapısı bu verilerle de somut olarak ortaya çıkmış oldu.