ALKÜ AEAH’da ilk kez kapalı akciğer ameliyatı gerçekleştirildi

ALKÜ AEAH’da ilk kez kapalı akciğer ameliyatı gerçekleştirildi
Bugüne kadar birçok başarılı operasyona imza atan Alanya Alaaadin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir ilk daha! Bronşektazi tanısı alan 32 yaşındaki Rıfat Deke‘nin sol akciğerine, hastanede ilk kez uygulanan VATS (video yardımlı torakoskopik cerrahi) yöntemiyle LOBEKTOMİ (akciğerin bir lobunun çıkarılması) yapıldı. Başarılı geçen operasyonun sonunda hasta eski sağlığına kavuştu.

Aşırı balgam şikayeti ile ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oktay Aslaner‘e başvuran 32 yaşındaki Rıfat Deke’ye yapılan tetkik ve muayene  sonucunda bronşektazi  teşhisi konuldu. Sol akciğerin hava yollarında (bronş) oluşan harabiyet, lekelenmeler ve kalıcı olarak genişleme nedeniyle hasta Deke’ye ameliyat önerildi.  Kapalı yöntemle gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrası hastayı serviste ziyaret eden Dr. Öğr. Üyesi Aslaner, yapılan işlem hakkında bilgi verdi. Oktay Aslaner:” Hastamızın yapılan testler sonucunda sol akciğerinin alt  bölümünde bronşektazi  dediğimiz bir  rahatsızlık tespit ettik ve operasyon önerdik. Rıfat Deke’nin sol akciğerinin alt kısmını göğüs kafesini açmadan sadece 3 delikten girerek VATS lobektomi yöntemiyle ameliyatını gerçekleştirdik.  Rıfat Beyi’i ameliyatından 3 gün sonra evine sağlıklı bir şekilde göndereceğimiz için mutluyuz. Türkiye’de ve dünyada sayılı merkezlerde yapılan bu operasyonu artık şehrimizde de başarılı bir şekilde yapıyoruz. Böylelikle hastalarımızın başka illere ve hastanelere sevk edilmesine gerek kalmadı” dedi. Başarılı işlerin ardında tecrübeli ve donanımlı göğüs cerrahi ekibinin bulunduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Aslaner; kliniklerinde akciğer kanseri dahil olmak üzere pek çok hastalığın tanı ve tedavisine yönelik cerrahi girişimleri hem açık hem de kapalı metodlarla başarılı bir şekilde yaptıklarını da sözlerine ekledi.  
Hasta Rıfat Deke ise tekrardan sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek başta doktoru, sağlık çalışanları ve hastane yönetimine teşekkür etti.