Alanyaspor galibiyet fırsatını kaçırdı 1-1

Alanyaspor galibiyet fırsatını kaçırdı 1-1
Süper Lig Cemil Usta Sezonu 21’nci haftasında Aytemiz Alanyaspor, deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk oldu. Deplasmanda oynamasına rağmen başarılı bir oyun çıkaran Alanyaspor, penaltılardan atılan gollerle rakibinden 1 puanı 1-1’lik skorla aldı.

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanan maçta ilginç anlar yaşadı. 90 dakika içerisinde 3 kez penaltı noktası gösterilirken, goller de o penaltılardan geldi.  Alanyaspor savunmasının büyük iş çıkardığı bu maçta, 29’uncu dakikada Jailson’un cezaalanı içerisinde topa elle müdahalesi sonrası turuncu yeşilliler penaltı kazandı. Cisse’nin kullandığı penaltı ile rakibine karşı 1-0 öne geçen Alanyaspor, ilk yarıyı da önde kapattı.

İkinci yarıya ev sahibi Fenerbahçe hızlı başlarken, bu kez de Siopis’in rakibine müdahalesi sonrası hakem Ümit Öztürk bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Bu kez Fenerbahçe’nin 53’üncü dakikada kazandığı penaltıyı gole çeviren Max Kruse maça eşitliği getirdi.

Fenerbahçe’ye penaltıdan attıkları gol dışında 53 dakika boyunca isabetli şut şansı vermeyen Alanyaspor, 60’ıncı dakikada Jailson’un Campos’a cezaalanı içerisinde yaptığı faul sonrası yeniden penaltı kazandı.

3’üncü kez penaltı noktasının gösterildiği maçta bu kez Cisse başarılı bir vuruş gerçekleştiremedi ve öne geçme şansını kaçırdı. Son 20 dakikada gol yollarında atağa çıkmakta biraz zorlanan Alanyaspor, rakibine karşı defansif bir oyuna döndü. 90 dakika boyunca rakibine karşı müthiş bir savunma yapan Alanyaspor, rakibine penaltı dışında neredeyse hiç şut şansı vermedi.

6 haftalık namağlup serisini 7'nci haftaya taşıyan turuncu yeşilli takım, bu skorla puanını 39’a çıkarırken, ligde 3’üncü sıraya yükseldi.

Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Galatasaray ile karşılaşacak Aytemiz Alanyaspor, kupada galibiyet hedefliyor.