Alanya'da halı saha işletmecilerine müjde!

Alanya'da halı saha işletmecilerine müjde!
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan spor tesislerinin durumu ile ilgili toplantı yaparak kararlar aldı. Alınan kararlar kapsamında halı sahaların faaliyete başlaması için izin verildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan spor merkezleri/tesislerinin durumu ile ilgili toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda alınan kararlar Antalya Valiliği’nin internet sitesinden yayınlandı. Alanya’daki başta halı saha olmak üzere spor tesislerinin merakla beklediği karar neticesinde spor faaliyetlerine seyircisiz olmak koşulu ile izin verildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada kuralarla uymayanlara ceza-i işlem uygulanacağı ifade edilirken açıklamada şu ifadeler yer aldı;
“İlimizde bulunan ve takım ve temas halindeki sporlar, müsabakalar, eğlence amaçlı maçlar (futbol, basketbol, voleybol, tekvando, güreş, karate vb.) veya kişilerin birbirleriyle temasını gerektiren antrenmanlar benzeri faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuş olan spor merkezleri/tesislerinin (Halı saha, tenis kortları vb. dahil), tekvando, karate, judo, boks, güreş vb. yakın temas gerektiren bireysel spor branşları dışındaki faaliyetlerini seyirci olmadan sürdürmek üzere hizmet verebileceklerine, belirtilen hususların uygulanmasının, takip ve denetiminin genel kolluk birimleri, belediyeler, ilgili İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından yapılmasına, kurallara uymayanlara Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392,00 TL idari para cezası uygulanmasına, karar verilmiştir.”