Türkdoğan: “Tatmin edici olması için dinlemek gerek!”

Türkdoğan: “Tatmin edici olması için dinlemek gerek!”
Mahmuz projesi konusunda ve bilgilendirme toplantısına “Tatmin edici değil” gibi muhalefet tarafından yapılan eleştirilere karşılık veren MHP İlçe Başkanı Türkdoğan, geçen yıl tanıtılan projenin yeni duyurulmuş gibi tepkiler verildiğine işaret etti.

MHP İlçe Başkanı Türkdoğan, “Tatmin edici olabilmesi için tabii ki can kulağı ile dinlemek gerekiyor. Amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmekse arkadaşlar kusura bakmasın. Hiçbir kimseye MHP’yi temsil eden Alanya Belediye Başkanını dövdürmeyiz” dedi.  MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Belediyesi’nin Keykubat Plajı’ndaki kum erozyonunu önlemek için yapacağı ALKÜ tarafından hazırlanan Kum Tutucu T-Mahmuz Projesi konusundaki tartışmalar üzerine açıklamalarda bulundu.  Bir turizm şehrinin olmazsa olmazı olan kumsalların Alanya Belediyesi tarafından korunması maksadıyla projeler geliştirildiğini söyleyen Türkdoğan, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in bilim insanlarının görüş ve önerilerini dikkate aldığını söyledi. Bilim insanlarıyla görüşmelerin devam edeceğini söyleyen Türkdoğan, “Ortak akılla bir takım çalışmaların yapılması bizleri tabii ki mutlu eder. Sahillerimizdeki kum kaybının nasıl önüne geçileceği fikirleri de bizim için son derece önemli” diyerek şöyle devam etti: 

“1 MİLYON TL’YE MAL EDİLECEK”
“ODTÜ'deki akademisyenlerin bir diğer önerisi kum basma yöntemi ile bu sorunun çözüleceği. Her yıl kum basmanın Alanya Belediyesi'ne maliyeti ise yaklaşık 15 - 20 milyon lira. Her yıl sahillere kum basılması yerine biz Alanya Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla piyasada 2-3 milyon liraya mal olacak olan bir kum tutucunun belediye imkanlarıyla 1 milyon lira maliyetle yapılabileceğini öngörüyoruz. Ekonomik olarak Alanyamıza, şehrimize en az yük getirecek şekilde bu sahillerdeki erozyonun önüne geçmeyi öngörüyoruz. 

“HERKES DESTEK VERİLMELİ”
Şehrimizin, şehrimizde kumsallarımızın göz göre göre erozyona kurban gitmesinin önüne geçmek adına bu çalışmaya herkesin iyi niyetle yaklaşmasını iyi niyetle sonuçlarını birlikte gözlemlemeyi rica ediyorum. Balıkçı barınağının yanındaki mendirek kumu tutuyor da oraya yapılan kum mahmuz blok mu kum tutmayacak! Bilim adamı değiliz ama gözümüz görüyor, kulaklarımız duyuyor ve bizler de araştırıyoruz. Alanya'da böyle kanayan bir yara için belediyemiz elini taşın altına koymuş ve sorumluluk üstlenmiş. Bence bu projeye herkes destek vermeli. Bilimsel anlamda katkı sunmak isteyen herkesin ortaya koyacağı katkı ya da fikir görüş ve önerilerine MHP olarak bizler saygı duyuyoruz ve açığız”

“YENİ Mİ GÜNDEME GELDİ?”
T- Mahmuz Projesi’nin çözüm olmazsa belediye tarafından edilen malzeme masrafının ziyan edilmeden başka bir projede kullanılabileceğini söyleyen Türkdoğan, muhalefet temsilcilerinin bu projeyi yeni duymuş gibi açıklama yapmalarına da tepki gösterdi. Projenin geçen yıl 13 Şubat’ta tanıtıldığını hatırlatan Türkdoğan, “İlk defa sanki yeni gündeme gelmiş gibi konuşuluyor. Tatmin edici olabilmesi için tabii ki can kulağı ile dinlemek gerekiyor. Amacımız sahilleri kurtarmaksa, çözüm üretmekse tamam amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmekse arkadaşlar kusura bakmasın. Hiçbir kimseye MHP’yi temsil eden Alanya Belediye Başkanını dövdürmeyiz ve de bağcı yerine koydurmayız. Açıklamalardan lansmandan tatmin olmayanlar yine tatmin olmamaya devam edebilirler” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir