Karadağ: "Hükümet sınıfta kaldı"

Karadağ: "Hükümet sınıfta kaldı"
Sokağa çıkma yasağının ilanının çok yanlış olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Ne yazık ki merkezi hükümet bu konuda da sınıfta kaldı. Bu konuda da yapacak olduğu şeyleri çok acemice bir şekilde yansıttı” dedi.

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, sokağa çıkma yasağının açıklandığı saati eleştirdi. Karadağ, “Bilindiği üzere ülkemizi ve dünyayı tehdit eden Korona virüsünün ikinci aşamasına yurdumuzda geçtik sayılır. 2 günlük sokağa çıkma yasağı konuldu. Belki bu çok daha önceden konulması gereken bir yasak iken sadece 2 günlük konulması bence Korona virüsüne karşı alınacak tedbirleri çok daha eksik bırakacak. Bunun süresinin daha uzatılıp hiç olmazsa kuluçka süresinin evde geçirilmesi dolayısıyla daha iyi mücadele verileceği kanısındayım. Sokağa çıkma yasağının ilanı ise çok yanlış oldu. Saat 23.00-23.30 gibi sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte tüm vatandaşlar market ve fırınlara doluşarak televizyonlarda gördüğünüz gibi çok olumsuz görüntüler vermişti. Özellikle 2 günlük sokağa çıkma yasağının getireceği belki küçük bir fayda ne yazık ki sokağa çıkma yasağının gece vakti ilan edilmesiyle birlikte çok daha vahim bir hale gelmiş, insanlar korunmasız, birbiriyle kavga edecek şekilde bir yağmalama mantığıyla birlikte marketlere ve fırınlara doluştu. 2 kuruşluk sağlık konusunda olumlu adım atalım derken, belki de 10 kuruşluk bir zarara uğradık. Ülkemizde hala sokağa çıkma yasağı veya sıkıyönetim ilan edilmesi söz konusu olunca hemen akıllara 12 Eylül gibi Türkiye’de bu döneme kadarki sokağa çıkma yasaklarında uygulanan yöntemler geliyor. O günler içinde belki sokağa çıkma yasağının bir mantığı var idi ama bu bir virüsle savaş. Topyekun bir savaş. Bu tüm insanların alacak olduğu, birlikte bir mücadele. Bunu en azından bir veya 2 gün öncesinden ‘cumartesi günü saat 24.00’te sokağa çıkma yasağı başlatılacak’ deyip de insanların birtakım tedbirler almaları çok çok doğru olacaktı. Ne yazık ki merkezi hükümet bu konuda da sınıfta kalmıştır. Bu konuda da yapacak olduğu şeyleri çok acemice bir şekilde yansıtmıştır” dedi.

"YARDIMLARIN ENGELLENMESİ SEKTEYE UĞRATTI"
CHP’nin 11 büyükşehir belediyesinde başlattığı yardımların engellenmesinin virüse karşı verilecek mücadeleyi sekteye uğrattığını dile getiren Karadağ, “Bizim büyükşehir belediyelerimiz halkımızın çok büyük bir oy potansiyeli ile seçilmiş, halkla bütünleşmiş, halkın ihtiyaçlarını yerine getiren kurumlar. Kesinlikle devlete karşı değil, devletin bir yan kuruluşu olarak hizmet vermekte. Bu hizmeti engellemek ise, ne yazık ki bu Korona virüsüne karşı yapılacak olan mücadeleyi çok çok daha eksik bırakmıştır” diye konuştu.

"ALANYA’DA YANKILARI ANINDA GÖZÜKTÜ"
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla 19 ilçede çalışmalar yapıldığını aktaran Karadağ, “Böcek, sokağa çıkma yasağı ilan edilir edilmez bütün daire başkanları ile toplantı halinde olup yapılması gerekenlerin bir bir izahatını yapmış ve Alanyamızda da bunun yankıları anında gözüktü. Tüm büyükşehir belediyeleri personeli çalışmalarına bir hızla devam ediyor. Ben Böcek’e ve tüm daire başkanlarımıza bu konuda gösterdiği çabalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Alanyamızdaki 102 mahallemizdeki temsilcilerimiz neler yapılması gerektiği konusunda sık sık birbirleriyle irtibat halinde olup cansiperane kendilerini de koruyarak büyük bir çalışma içerisine girdi. Aynı zamanda yönetim kurulu üyelerimiz 102 mahallemize ulaşmak, halkımızın ihtiyaçlarını ve sorunlarını karşılamak için bir çalışma içerisinde” ifadelerini kullandı. 

"SİGORTA GİDERLERİ KARŞILANMALI"
Korona virüsünden en çok emeği ile geçinen kesimin etkileneceğini kaydeden Karadağ, “Alanya özel bir yer. Alanyamızda turizm işçilerinin müthiş bir potansiyeli var. Bu işçilerimizin özellikle maddi kayıplarını engellemek için hiç olmazsa sigorta giderlerinin karşılanması ve bu kayıplardan dolayı da asgari bir geçim yardımı yapılması çok çok önemli. Her olağanüstü durumlarda olduğu gibi emeği ile geçinen tüm insanlar zor durumda. Merkezi hükümet bugünler için var. Merkezi hükümetten bu konuda el uzatması ve onların birtakım maddi sıkıntılarının giderilmesi için el birliğiyle çalışma yapılması gerekiyor” dedi.