Gündoğmuş CHP’de Eren dönemi

Gündoğmuş CHP’de Eren dönemi
CHP Gündoğmuş 37. Olağan İlçe Kongresi’nde yeni ilçe başkanı belli oldu. 55 delegenin tamamının katıldığı kongrede 30 oy alan Mehmet Türker Eren yeni ilçe başkanı seçildi. Türker, partiyi bir adım öteye götürmek için hep birlikte çalışacaklarını vurguladı. 

CHP Gündoğmuş 37. Olağan İlçe Kongresi 10 Ocak Cuma günü gerçekleştirildi. Kongreye Antalya Milletvekili Aydın Özer, İl Başkanı Ahmet Kumbul ve yönetimi, bazı ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İl Başkan Adayı Nusret Bayar, Vahap Tuncer ve çok sayıda partili katıldı. Mevcut İlçe Başkanı Şakir Özdemir’in yeniden aday olmadığı kongrede ilçe başkanlığı için Ali Ertürk ve Mehmet Türker Eren yarıştı. Kongrede Orman İşletme Müdürlüğü’nden emekli, 2009 yerel seçimlerinde CHP’den belediye başkan adayı olan ve yüzde 36 gibi yüksek bir oy ile ikinci olan Mehmet Türker Eren, Gündoğmuş İlçe Başkanı olarak seçildi. 

ÖZDEMİR’DEN BİRLİK MESAJI
Kongrenin açılış konuşmasını İlçe Başkanı Şakir Özdemir yaptı. Kongrede birlik ve beraberliğe vurgu yapan Özdemir, geçmişte partiye hizmet edenlere teşekkür etti. Yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi için büyük bir başarı gösterdiklerini ancak Gündoğmuş’ta bunu gerçekleştiremediklerini söyledi. 

KUMBUL: CHP’DE SİYASET ONURDUR 
Kongrede konuşan İl Başkanı Ahmet Kumbul,  “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, CHP’nin İl Başkanı olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu ülkenin kurucu ve kurtarıcı partisi, savaş yıllarında ülkenin yönetimini yapmış, devrimler gerçekleştirmiş, ülkeye çok partili sistemi getirmiş, ülkeyi demokrasiyle tanıştırmış hem iktidar olduğu dönemlerde hem de muhalefet olduğu dönemlerde cumhuriyetin her zaman sigortası olmuş bir partide siyaset yapmak hepimizin adına büyük bir onur ve gurur vericidir. Genel iktidar yolunda hep beraber mücadele ettik. Yerelde iktidarı, hem Antalya’mızda hem Türkiye’mizde kazandık. Daha özgür bir parlamenter sistem için mücadelemize devam edeceğiz. Kongrelerin tek kazananı partimiz olacaktır. Kongremizin hem Gündoğmuş’a hem Antalya’mıza hayırlı olmasını diler yeni seçilen arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi. 

BAYAR, GÜNDOĞMUŞ’TAN DESTEK İSTEDİ 
CHP İl Başkan Adayı Nusret Bayar da Gündoğmuş İlçe Başkanlığı’na seçilen Mehmet Türker Eren ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Önceki dönemde görev almış bütün yöneticilere emeklerinden dolayı teşekkür eden Bayar, “Dengelerin değil, örgütün çıkarını gözetmek için; hak, hukuk, adalet mücadelesinin bayrağını daha yukarı taşımak için, partimizin değerlerini Antalya'nın dağına, taşına, kumsalına yazmak için Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına adayım. Karamıklı’dan Ahmetlere, Alakır’dan Boğaçayı’na, Antalya’nın dağına taşına, suyuna deresine göz dikenlerle mücadele etmek için, Antalya’nın hakkını savunmak için yola çıktım. Hep birlikte başaracağız!” diye konuştu. 

KURTULUŞ HALK İKTİDARI, ÇARE CHP
CHP İl Başkan Adayı Vahap Tuncer, “CHP Gündoğmuş ve İbradı ilçe kongrelerine katıldık. Gündem memleket meselesi. Kurtuluş halk iktidarında. Çare CHP. Önceki dönem ilçe başkanlarımıza hizmetleri için teşekkür ediyor, yeni seçilen ilçe başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum” diye konuştu. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer de “CHP Gündoğmuş ve CHP İbradı İlçe Kongrelerinde ilçe başkanı seçilen Mehmet Türker Eren ve Selim Özaltın ile yeni seçilen yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı tebrik eder, başarılar dilerim” yazılı bir mesaj yayınladı. 

İŞTE YENİ YÖNETİM
CHP Gündoğmuş 37. Olağan İlçe Kongresi’ndeki seçime delegeler eksiksiz katıldı. Bir oy boş çıkarken başkan adaylarından Ali Ertürk 24, Mehmet Türker Eren ise 30 oy aldı. Kongrede kısa bir konuşma yapan Türker, “Şakir başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum. Biz kavga etmeye gelmedik. Partimizi bir adım öteye götürmek için hep birlikte çalışacağız” dedi. 

Yeni ilçe başkanı olan Mehmet Türker Eren’in ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu: 
Asım Deniz Akıncı, Filiz Ceylan, Musa Erdem, İsmet Kılınç, Mustafa Kumru, Semra Kurnaz, Süleyman Mutlu, Meryem Sözen, Nevzat Uygur, Nihat Yılmaz. 

İl Delegeleri:  Rasih Benlioğlu, Meryem Ceylan, Mehmet Türker Eren, Mehmet Erdem, Hüseyin Kurnaz

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir