Gelecek Partisi'nden Saadet'e ziyaret

Gelecek Partisi'nden Saadet'e ziyaret
Gelecek Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Tuluk ve yönetimi Saadet Partisi (SP) İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ziyarette önce Tuluk’u tebrik eden Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, “İnşallah önümüzdeki yıllarda eğer seçim barajı düşmediği, Siyasi Partiler Yasası’nda değişiklik olmadığı takdirde ittifak olma durumu bile hasıl olabilir. Süreç onu gösteriyor” dedi.

Korona virüsle birlikte ekonomik sıkıntıların arttığını belirten Sarıca, “Hükümet salgın döneminde olmasına rağmen, sanki salgın, ekonomik sıkıntı yokmuş gibi her şey yolunda havas oluşturdu. Böyle bir hava yok. Şimdi yeni bir destek paketi açıkladılar. Pakete bakıyoruz düşük faizli konut kredisi, düşük faizli taşıt kredi ve düşük faizli tatil kredisi. Böyle bir süreçte yapılması gereken şu. Türkiye’de 2,5 milyon civarında vatandaşımız bankalara ticari kredi borçlusu. 2,7 milyon vatandaşımızın da kredi kartı borçlusu olduğunu görüyoruz. Bunların toplam borçları 580 milyar lira. Böyle bir tabloda hükümet düşük faizli krediyle bu işi çözüme kavuşturmaya çalışıyor. Bu asla çözüm değil. Hükümet düşük faizli krediyle ekonomideki problem çözme yeteneğini kaybetti. Yapılması gereken vatandaşımızın, esnafın, özel sektörün borçlarının, vergilerinin uzun vadede ertelenmesidir. Hükümet bunu yapmıyor, düşük faizli krediyle daha fazla borçlanma yoluna gidiyor. Yeni istihdam alanlarının oluşturulması gerekiyor. Üretimin artırılması ve tarımın bir an önce canlandırılması gerekiyor” diye konuştu.

“SÜRECE KATKIDA BULUNACAĞIZ”
Tuluk da, “Yeni bir parti olmamıza rağmen tüm il ve ilçelerde çok hızlı bir teşkilatlanma ile yapılanmamızı sürdürdük. Türkiye’de çok büyük ekonomik sorunlar mevcut. Hepimiz bununla karşı karşıyayız. Alanya’mızda 328 bin kişi için ekonomik sıkıntılar noktasında, turizmin açılması ve sağlık tedbirlerine halel gelmeden ama insanlarımızın da ekmek kapıları kapanmadan en doğru şekilde yönetilmesi noktasında Gelecek Partisi olarak bu sürece katkıda bulunacağımızı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURACAĞIZ”
Ziyarette Sarıca’nın partisinin üzerinde ‘Gelecek Saadetle Gelecek’ sloganı yazan kartı göstermesinin ardından konuşan Tuluk, “Biz insanı merkeze alan bir partiyiz. Gelecek Partisi’nin varlığının temel sebebi vatandaşın huzuru, refahı. Bu noktada da saadet de aynı kavramın içine giriyor ama geleceğin inşası ile bu gerçekleşir. Bu noktada saadet ile geleceği bu samimi bir ortamda sanki bir anlamda bir gönül köprüsü kurulması noktasında değerlendiriyoruz. Gelecek Partisi olarak Türkiye’nin geldiği bu kutuplaştırıcı ortamda daha birleştirici, daha istişare kapılarına açık, ortak aklın konduğu ve aynı hedefin konduğu bir siyasi atmosfer peşindeyiz. Dostlarımızla bu süreci en iyi şekilde gönül köprüsünü kurarak ilerleyeceğimizi düşünüyoruz. Yakın zamanda ‘Bunları yokluğa mahkum edin’ söylemlerine inat, biz kapıları aşındıracağız. İstişare edeceğiz, konuşacağız, dertleşeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir