Apaydın: "Er’i hiçbir seçim çalışmasında görmedik"

Apaydın: "Er’i hiçbir seçim çalışmasında görmedik"
18 Nisan’da yapılacak ilçe kongresinde tabanın sesine göre aday olup olmayacağına karar vereceğini söyleyen İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Apaydın, kongrede aday olması gündemde olan Hilmi Er’e de sert eleştirilerde bulundu. Er’i hiçbir seçim çalışmasında görmediğini söyleyen Apaydın, “Keşke elinde bir tane partinin bayrağıyla bir fotoğrafı olsaydı” dedi.

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın AK Parti’ye katılmasını değerlendirdi. Ülke olarak son zamanlarda özellikle en büyük sıkıntının samimiyetsizlik olduğunu söyleyen Apaydın, “Günlük menfaatler karşılığında insanlar kararlarını veriyor. İnsanların hiçbiri artık ideallerini taşımıyor. Çokal’a İYİ Partili vatandaşlarımız AK Parti’nin bu ülkeyi doğru yönetmediğini düşünüp, AK Parti’nin uyguladığı politikaları ülkemizin geleceği için sağlıklı olmadığını düşünüp oy verdi. AK Parti’ye geçsin diye değil. 24 Haziran seçimlerinde Alanya’da 36 bin oy gitti. Şundan eminim ki hanımefendi Alanya’da 36 kişiyi tanımaz. Hatta kendisine oy veren 6 kişiyi bile bilmez. Bizim yönetim kadromuzu bile tanımadığı bir dönemde bizim oylarımızı aldı. Biz hakkımızı helal etmiyoruz. Yaptığı hem etik değil hem doğru değil hem de bundan sonraki siyasetçilere kötü örnek. Daha önceki eleştirilerinde samimi olmadığını gösterdi. Aslında söylenecek daha çok şey var ama kadın olduğu için söylemiyoruz. Güçlü menfaat sağlayabileceği yerlere insanlar daha kolay geçiyor” dedi.

İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nın 29 Mart’ta delege seçiminin ardından 18 Nisan’da gerçekleştirilecek ilçe kongresine yönelik de açıklamalarda bulunan Apaydın, hedefledikleri 3 bin üye sayısına ulaşmak üzere olduklarını söyledi. Samimiyetle, partiye aidiyet duygusuyla bağlı olan herkesi davet eden Apaydın, partiyi çok daha iyi yerlere getireceklerini vurguladı. Kongrede aday olup olmayacağı sorulan Apaydın “Arkadaşlarımın görüşleri çok önemli. Önümüzdeki günlerde net bir değerlendirme yaptıktan sonra karar vereceğiz. Burada çalışan, bu partinin var olması, güçlenmesi için her şeyini ortaya koyan kim olursa kapımız açık. Herkes aday olabilir. Arkadaşlarımın görüşü benim aday olmam doğrultusunda olursa olurum. Bir başka arkadaşımı önerirlerse de o arkadaşımızın kazanması için çalışırım” diye konuştu.

İYİ Partili Hilmi Er’in aday olacağının konuşulduğu ve taban yokladığı hatırlatılıp kendisinin de taban yoklamasında bulunup bulunmadığı sorulan Apaydın şunları söyledi: “Bizim yaptığımız taban yoklamasında o arkadaşımızı çok bilen, tanıyan yok. İki seçimde çıkıp da hiç kimse bu arkadaşlarımızı seçim çalışmalarında görmedi. Bunu taban söylüyor. Kendileri kendi çevrelerinde bir taban oluşturup onlar üzerinden etkili olmaya çalışıyorlar. Bunu biz anlıyoruz. Bu tür şeyler siyasette hep olmuştur. Seçimden seçime gelip partilerde söz sahibi olmak isteyen insanlar hep olmuştur. Bunlar dönem dönem muvaffak olsa da uzun vadede toplumda karşılığı olmamıştır. Bu arkadaşımız MHP’den ihraç edildiği dönemde böyle bir şeye girişti ama ilçe başkanı olamadıktan sonra da hiçbir şekilde parti ile ilgili çalışmalara katılmadı. Bizimle yol yürümedi. Keşke elinde bir tane partinin bayrağıyla bir fotoğrafı olsaydı. Çalışırken bir günden bir güne bu arkadaşla partilileri sahada görsek. En büyük üzüntümüz o” ifadelerini kullandı.