Alanya Millet İttifakı'ndan İsrail açıklaması

Alanya Millet İttifakı'ndan İsrail açıklaması
İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında yaşam hakkının ihlal edildiğini vurgulayan Alanya’daki Millet İttifakı’nın meclis üyeleri, “Artık İsrail’e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şart” açıklamasında bulundular.

Alanya’daki Millet İttifakı’nın meclis üyeleri İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıların kınadı. İsrail’in Doğu Kudüs ve Gazze’ye yönelik saldırılarına Alanya’dan da tepki geldi. İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana düzenlediği ve yaklaşık 200 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıları kınayan meclis üyeleri sorumluların cezalandırılması için  Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni göreve çağırdı. 
Millet İttifakı’nın meclis üyeleri yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:  “Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail’in arefe günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz.  Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze’ye de yöneltilen saldırılar çok vahim bir boyuta ulaştı. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artıyor. İsrail’in bu saldırıları en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldu-bitti yaratmaya yönelik. İsrail’in bu gayri insanı saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler’in (BM) saldırıların durdurulması için uluslararası hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz. Kudüs ve Gazze’de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne seriyor. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail’in hesap vermesi, suçların sorumlularının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı geldi. Bu çerçevede Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye davet ediyoruz. Artık İsrail’e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şart. Alanya ilçesi Millet İttifakı meclis üyeleri olarak İsrail’in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederiz.”