Alanya'da CHP'li Demirci'den 18. madde açıklaması

Alanya'da CHP'li Demirci'den 18. madde açıklaması
Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci, Sugözü Mahallesi ve Kütürüp Mevkii sakinlerinin yıllardır beklediği 18. madde imar uygulaması ile ilgili çalışmanın büyükşehir meclisinde onaylandığını söyledi.

Önceki gün düzenlenen büyükşehir meclisinde görüşülerek karara bağlanan Sugözü Mahallesi ve Kütürüp Mevkii sakinlerinin yıllardır beklediği 18. madde imar uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Demirci, imar uygulamasını bitirme iradesini uzun yıllardan sonra ilk kez Alanya Belediyesi'nde gördüğünü söyledi. Demirci, “Bilindiği üzere bölgede yapılan 18. madde imar uygulaması geçtiğimiz aylarda Alanya belediye encümenince karara bağlanarak onaylanmak üzere Antalya Büyükşehir encümenine gönderilmişti. Antalya'da yapılan incelemede tespit edilen teknik bir hata nedeniyle parselasyon planları onaylanamamış ve Alanya Belediyesi'nden düzeltme talep edilmişti. Talep edilen düzeltme imar planı değişikliği gerektirdiğinden Alanya Belediyesi’nce kasım ayı meclisinde gerekli düzeltme yapılmış ve onaylanmak üzere yeniden büyükşehir meclisine gönderilmişti. Gönderilen dosyanın büyükşehir imar komisyonuna havalesinin ardından ilk meclis toplantısı dün yapıldı ve söz konusu imar planı değişikliği Alanya Belediyesi'nden geldiği şekilde bekletilmeksizin büyükşehir meclisinde onaylandı. İmar planının kesinleşmesinin ardından düzeltilecek olan 18. madde parselasyon planı Alanya encümeninden geçip, yeniden büyükşehir encümenine sunulacak. 

Alanya Belediyesi'nce büyükşehre sunulacak dosyanın bekletilmeksizin hazırlanması ve teknik bir hata olmaması durumunda askılar dahil olmak üzere en geç 3-4 ay içerisinde 18. madde işleminin kontrol için kadastroya gönderileceğini umuyorum. Açıkçası işin tamamlanması konusunda ben bu kez umutluyum. Kütürüp ile ilgili 18. madde imar uygulamasını bitirme iradesini de uzun yıllardan sonra ilk kez Alanya Belediyesi'nde görüyorum. Bir daha dava açılır mı bilemem ama inşallah bu dosya en kısa zamanda ilçe gündeminden bir daha açılmamak üzere kalkar” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir