Şebnem Köseoğlu: "Önce anlayın"

Şebnem Köseoğlu: "Önce anlayın"
Lösemiye karşı mücadelesini ilik nakli olmasının ardından kazanan Köseoğlu, 1-7 Nisan Kanser Haftası'nda yaptığı paylaşımında, insanların farkındalık yaratmadan önce lösemili insanların yaşadıkları süreci anlamaları gerektiğine dikkat çekti.

Alanyalı Öğretim Üyesi Şebnem Köseoğlu, uzun süredir lösemiye karşı verdiği mücadeleden zaferle çıkarak, başarılı bir operasyonla ilik nakli olmuştu. Şebnem'in ilik nakli sonrası macerası evinde sürüyor. Sosyal medya üzerinden Köseoğlu, bilgilendirmelerine devam ettirirken, 1-7 Nisan Kanser Haftası'nda da bir paylaşım yaptı. Köseoğlu yaptığı paylaşımda empatiye dikkat çekti ve farkındalık yaratılmaya çalışırken, kanser hastalarının da anlaşılması gerektiğine vurgu yaptı. 

'SABRETMEYİ ÖĞRENDİM'
Şebnem paylaşımında, "1-7 Nisan Kanser Haftası 'nda bu sene belki bizi anlamaya biraz daha yaklaşmışsınızdır diye tahmin ediyorum. Ötekileştirilen hasta grubu diye bir grup var. O gruba dahil oldum maalesef. Bu grup bana çok şey öğretti. En çok sabretmeyi öğrendim sanırım,  sakince bekleyebiliyorum. Şu dönemde bir kaç haftada sıkılan üstelik ötekileşmeyen sağlıklı insanları gördükçe kendimle gurur duydum:)

'HALİMİZİ ANLAMAYA BAŞLADILAR'
Biz kanserle baş ederken, hayatımız için mücadele verip, acaba bir şey olur mu düşüncesini kafamızdan atmaya çalışırken; "grip gibi bir şey oldu artık, herkeste var " diye mücadelemizi küçük görenler, şimdi corona adlı grip sayesinde halimizi anlamaya başladılar. Biz pencere bile açamazken, keşke senin yerinde olsam bolca yatsam diyenler; şimdi evde sıkıldık diye mızmızlanıyor sürekli.

'BİRAZ DA ANLAMAYI DENEYİN'
Teşekkür ederiz. Kurdelalı resimler paylaşıyorsunuz, kanser haftasına farkındalık yaratmaya çalışıyorsunuz. Bir zamanlar benim de yaptığım gibi... Ama biraz anlamayı da deneyin lütfen?? Hep söylüyorum bir şeyleri anlamak için başınıza benim başıma gelenlerin gelmesine gerek yok. Gerçekleri görmeyi deneseniz yeterli..Şu an tedavi gören, bütün güçlü savaşçıları güçlü kalplerinden öpüyor ve kucaklıyorum?? Hangi aşamada neyle mücadele ettiğinizi, canınızın ne kadar  yandığını bilmiyorum. Ama unutmayın bütün acılar geçecek ve müthiş bir tecrübe ve zafer sarhoşluğu kalacak geriye... Her şey çok güzel olacak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir