Boyun fıtığında cerrahi yöntemlerden korkmayın!

Boyun fıtığında cerrahi yöntemlerden korkmayın!
Boyun ağrıları yaşamı olumsuz etkileyen ve günümüz en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biridir. Bazı boyun ağrılarının boyun fıtığına işaret ettiğine değinen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Mehmet Kürşad Turul belirtileri, nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.  

Son yüzyıl içerisinde boyun ağrısı şikayetlerinin giderek arttığına dikkati çeken Op. Dr. Turul özellikle bilgisayar kullanımının boyun ağrısı şikayetlerini arttırdığını söyledi. Mehmet Kürşad Turul: Boyun fıtığı en çok ”Boyun ağrısı, kol, kürek kemiğe vuran tek taraflı veya çift taraflı ağrılara neden olmakta, kolda uyuşma ve güçsüzlükle kendini belli etmektedir. Hemen her yaşta herkesin yaşayabileceği boyu rahatsızlıklarına; ağır işlerde çalışanlarda, masa başı yoğun bilgisayar kullanımı gerektiren ofis işleri yapanlarda, perdecilik, camcılık, sıvacılık işi ile meşgul olan vatandaşlarımızda, öğretmenlerde ve şoförlerde sık rastlamaktayız.

Boyun fıtığı nedenlerini başlıca; bağ doku zayıflığına, sürekli yanlış kullanım ve servikal travmalara bağlayabiliriz.

Op. Dr. Mehmet Kürşad Turul, boyun fıtığı teşhisinin beyin cerrahı tarafından hikaye, muayene ve tetkik bulguları sonucunda yapıldığının altını çizerek, "Boyun fıtığı  hastalarına yatak istirahati, ağrı kesici ilaç kullanılması, hareketin kısıtlanması ve fizik tedaviyi içeren tedavi sonrasında şikayetlerde azalma olmaz ise cerrahi işlemi önermekteyiz. Hastalarımıza operasyon sonunda 1 hafta boyunca boyunluk kullanmasını istemekte ve istirahat önermekteyiz. Emin ellerde yapılan cerrahi operasyondan korkmanıza gerek yok. Hastanemizde görev yapmakta olan ben ve hekim arkadaşlarıma gönül rahatlığıyla başvurabilirsiniz“ diyerek sözlerini noktaladı.