Alanya’daki vatandaşlara diyabet okulu daveti

Alanya’daki vatandaşlara diyabet okulu daveti
ALKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Şakir Keşkek, “Hastalarımızın hastalıkla doğru mücadelesi etmesi için diyabet okulunu hizmete açtık. Diyabeti merak eden ve diyabetle yaşayan halkımızı yeni açılacak olan diyabet okulumuza bekliyoruz” dedi. 

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (EAH) görevli Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Özgür Keşkek, dünyada giderek artan ve ciddi bir sağlık sorunu olan diyabet (şeker) hastalığına dikkati çekerek, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Keşkek daha sonra hastane bünyesinde hizmete açılacak olan ‘Diyabet Okuluna’ tüm vatandaşları davet etti. 

“SOSYAL YAŞAM DEĞİŞİKLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ” 

Diyabet hastalığının toplumda ve dünyada önemli oranda gözüken kronik ve metabolik bir hastalık olduğunu belirten ALKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Şakir Keşkek, “Diyabetin en sık belirtileri arasında çok su içme, sık idrara çıkma, kilo kaybı, ağız kuruluğu yer alır. Birçok kişide ise hastalık belirti göstermemektedir. Bunun yanında görme kaybı, böbrek rahatsızlıkları, ayaklarda uyuşma, yanma, donma gibi nöropatik belirtilerle de şeker hastalığı kendini göstermektedir. Diyabetik hastalarda en önemli komplikasyonlardan birisi de damar- kalp-beyin hastalıkları, ayaklarda iyileşmeyen periferik arter hastalıklardır. Diyabet hastalığı kadın, erkek, genç, yaşlı demeden toplumdaki tüm bireyleri etkileyen bir rahatsızlık. Şeker hastalığı Tip 1 ve Tip 2 olmak üzere 2‘ye ayrılır. Tip 1 diyabet, çevresel nedenler, otoimmün olaylar ve enfeksiyonlardan kaynaklanabilir. Çocuklarda ve erken yaşlarda daha çok görülüyor. Tip 2 diyabet ise genetik faktörlerden ve yaşam şeklinden daha çok etkilenmekte ve daha çok erişkin yaşlarda görülüyor. Gebelikte veya başka nedenlerden dolayı ortaya çıkan diyabet türleri de var. Diyabetli hastaları mutlaka hastalıklarını öğrendikleri zaman bir uzman tarafından diyabet eğitime tabi tutulmalı. Diyabet tedavisinde sosyal yaşam değişikliği çok önemli. Sigara içiyorlarsa bırakmalı, uygun diyet verilmeli ve egzersiz planlaması yapılmalı. Sosyal destek önem arz ediyor” dedi.

“TEDAVİ SÜRECİ HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK”

Prof. Dr. Şakir Özgür Keşkek, ”Diyabet hastalığı üzerine çalışmalar yapmış, kitaplar hazırlamış ve birçok projede yer almış birisi olarak hastanemizde halkımıza gerekli desteği sunmakta ve onların yanında yer almaktayız. Hastalarımızın tedavilerini polikliniğimizde gerekirse yataklı servisimizde yapıyoruz. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’mız tarafından diyabet hastalığı ile mücadelede kapsamında hayata geçirilen eğitim protokolü çerçevesinde hastalarımızın hastalıkla doğru mücadelesi etmesi için diyabet okulunu hizmete açtık. Tüm halkımıza ve hastalarımıza yönelik okulumuzda şeker hastalığı nedir, tedavisi, tedavi süreci hakkında bilgi verilecek. Diyabeti merak eden ve diyabetle yaşayan halkımızı yeni açılacak olan ‘Diyabet Okulumuza’ bekliyoruz. Okulumuza kayıtlar başladı. Bizler kurumumuz ve iç hastalıkları ekibi olarak diyabet konusunda ve diğer sağlık sorunlarınızda sizlere hizmet vermek için buradayız” diyerek sözlerini noktaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir