Alanya’da Vakalar Korkutuyor

Alanya’da Vakalar Korkutuyor
Alanya ve ülke genelinde normalleşme süreciyle birlikte koronavirüs vaka sayıları giderek artıyor.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Alanya ölçeğinde kırmızı olan bölgelerek artrak devam ediyor. HES uygulamasında yüksek riskli bölgeler kırmızı renkle gösteriliyor. Haritada Alanya merkezinden doğu mahallelerine doğru kırmızı alanların arttığı gözlemlendi. 

Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir basın kuruluşlarına yapmış olduğu açıklamasında  ; "Hemen hemen aşılı hiçbir hasta görmüyoruz desek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Genelde pozitif olan hastalarımızın geneli aşısız kişiler. Böyle bir istatistik yok ama Sağlık Bakanımız da geçen hafta aşının ne derece önemli olduğunu açıklamıştı. Aşılı olan hastalarımız hastaneye dahi gitmesi gerekmiyor.Ne kadar mecbur da kalsak kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız. Şu an önceliğimiz orman yangınları. Mecburen yardımlaşma için temas alanlarına giriliyor. Onun haricinde vatandaşımız işinin gücünün başına geçmek zorunda. Bu nedenle maske, mesafe ve hijyen kuralları ve aşı olmak dışında elimizden bir şey gelmiyor. Herkesin genel olarak temkinli olmasını ve yaşadığımız olumsuzlukların bir an önce son bulmasını diliyoruz" diyerek Alanyalı vatandaşları uyarmıştı. 

Türkiye genelinde açıklanan koronavirüs verilerine göre 20 bin üzerinde seyreken vaka sayıları endişe verici boyuta ulaştığı bildirildi.Sağlık kurumlarının, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının sık sık "Aşı Ol" çağrılarılarına rağmen aşılamama oranın halen düşük seviyede olduğu gözlemlenirken,aşı olmayan vatandaşlara tekraren aşılarını olmaları çağrısında bulunan yetkilile virüsle mücadelede tek silahımızın aşı olduğunu vurguladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir