Alanya'daki eczaneler dezenfekte edildi

Alanya'daki eczaneler dezenfekte edildi
Alanya Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) salgınına karşı Belediye Korona Mücadele Eylem Planları dâhilinde dezenfeksiyon çalışmalarına gece gündüz devam ediyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile 13 Mart 2020 tarihinde Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde kurulan 18 kişilik Dezenfeksiyon Ekibi sisleme motorları ile şehirde insan yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda dezenfeksiyon çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

151 ECZANE DEZENFEKTE EDİLDİ
Mesai gözetmeksizin 1 aydır çalışmaya devam eden Dezenfeksiyon Ekibi, bu hafta koronavirüs mücadelesinde yoğun mesai yapan eczanelerde dezenfeksiyon çalışması yaptı. İnsan yoğunluğunun fazla olması ve riskli durum ihtimalinin yüksek olması nedeni ile Alanya’da faaliyet gösteren 151 eczane Alanya Belediyesi tarafından 2. kez dezenfekte edildi.

DEZENFEKSİYONLAR 680 HİZMET NOKTASINDA ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş yoğun kullanılan alanların dezenfeksiyonunu Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı dezenfektanlar ile yaptıklarını belirtti. Çalışmalar kapsamında Alanya Belediyesi tüm hizmet binaları, şantiyeleri, şehirdeki pek çok kamu kurum ve kuruluşu, otobüs durakları, bankamatikler ve hizmet araçları olmak üzere toplamda 680 nokta dezenfekte edildi.