Alanya'da Od Clinic çocuklarımızın diş sağlığını önemsiyor

Alanya'da Od Clinic çocuklarımızın diş sağlığını önemsiyor
Anne-babaların çocuklarının gelişiminde dikkat etmeleri gereken en önemli konulardan biri de ağız ve diş sağlığıdır. Çocukluk dönemindeki dişler nasıl olsa değişecek düşüncesi ile çok önemsenmese de aslında ağız yapısının temelini oluşturmaktadırlar. Alanya'da Diş Kliniği olarak hizmet veren OD Clinic diş sağlığınız için sizlere bir diş polikliniğinden aradığınız tüm hizmeti dental klinik olarak sağlıyor. OD Clinic olarak Ağız sağlığına verdiğimiz önemle Alanya'da orthondontics diş sağlığı hizmeti

OD Clinic (Dr.) Doktor Orhan Deniz, çocukların ömür boyu sağlıklı dişlere sahip olabilmesi için anne ve babalara çok önemli tavsiyelerde bulundu.

Pedodonti; çocukların süt dişlenmesi ile başlayıp, karışık dişlenme sonuna kadar devam eden koruyucu ve tedavi edici işlemleri kapsar.

Pedodonti: Çocuk diş hekimliği, Çocuk dişlerini konu alan diş hekimliği dalıdır.

Pedodontik tedaviler diş hekimliği içerisinde en keyifli ama bir o kadar da sabır isteyen tedavilerdir. Pedodontik tedavilerdeki başarının sırrını aile, hekim ve çocuktan oluşan üçayaklı bir masaya benzetebiliriz.

0-14 yaş arası çocukların süt ve daimî dişlerinin korunması, bakımı ve tedavilerini esas alır.

Sabır gerektiren bu tedavilerde ayaklardan birinin kırılması durumunda masa nasıl devrilerse tedavi de olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle aile, hekim ve çocuk arasındaki iletişimin sağlıklı olması başarılı tedaviyi sağlayacaktır.

Çocuk diş hekimleri, çocukların yaşlarına uygun olarak, çocuklara yapılacak tedavileri oyun şekline dönüştürerek çocukların korkularının önüne geçerler.

Çocuk diş hekimi, gerekli panoramik film ve ağız içi muayenelerden sonra dişleri değerlendirir, çürük risk grubunu belirler ve uygun tedavilere karar verir.

Çocuklarda Ağız Sağlığı ve Diş Bakımı

Çocukların ilk süt dişi ağza sürmesiyle, dişlerin temizlenmeye başlanması gerekir. İlk zamanlar ebeveynler ıslak spanç-pamuk yardımıyla çocukların ilk çıkan süt dişlerinin üzerindeki artıkları uzaklaştırmalıdır.

İleriki yaşlarda diğer dişlerin ağza çıkmasıyla çocuklar için uygun fırça ve macun seçilerek ağız ve diş bakımı yapılmalıdır.

Diş hekimi muayenenizde çocuklarımızın dişlerini nasıl fırçalayacağı hekimlerimiz tarafından anlatılmakta, fırçalama tablolarıyla düzenli fırçalama alışkanlığının kazanılması hedef alınmaktadır.

Ailelerin de bu süreçte, evde çocuklarına diş fırçalamanın neden önemli olduğunu anlatmalı, birlikte diş fırçalamalı, eğlenceli hale getirilmelidir.

Çocuk Diş Hekimliği İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Süt dişlerinin neden tedavisi yapılıyor? Nasıl olsa bu süt dişleri düşmeyecek mi?

İlk süt dişi 6-8.ayda çıkmaya başlar. Tüm süt dişleri tamamlandıktan sonra zamanla düşerek yerlerini daimi dişlere bırakır. Süt dişleri çocuğun gelişim döneminde çiğneme yapmasına ve konuşmasına yardımcı olur, daimi dişler için yer tutucu görevi yapar.

Çeşitli nedenlerle erken kaybedilen süt dişlerinin yerine, yeni gelen komşu daimi dişler kayarak çapraşıklığa, ileri yaşlarda problemlere yol açabilecek, daimi dentisyon düzeninin bozulmasına sebep olabilir.

Çocuklar ilk kez ne zaman diş hekimine gitmelidir?

Çocukların ilk süt dişlerinin ağza sürmesiyle yani 6-8. aylarla birlikte süt dişlerinin aile yardımıyla temizliği başlamalıdır. İlk süt dişlerinin çıkmasıyla-2 yaşına kadar olan süreçte, hiçbir sıkıntısı olmasa bile diş hekimi muayenesinin bir kere yapılmasında fayda vardır.

Çocuğumun daimi dişleri süt dişlerinin arkasından geliyor ne yapmalıyım?

Çocuğunuzun daimi dişlerinin süt dişlerinin arkasından geldiğini gördüyseniz, diş hekiminize başvurmanızda fayda vardır. Genellikle daimi dişlerin, süt dişlerinin arkasından gelmesi normal bir durumdur.

Çene gelişimiyle birlikte, çene de büyüyerek dişler olması gereken konumlarına gelirler. Hekiminiz müdahale edilmesi gereken bir durum olduğunu düşünürse, sizi bilgilendirecektir.

Çocuğumun dişleri ağrıyor ama diş hekiminden çok korkuyor ne yapmalıyım?

Çocuklar; bilinmezliğe karşı endişe ve korku duyarlar. Bu sebepten diş hekimi ziyaretleri ertelenir ve sorun büyüdüğü zaman diş hekimi müdahalesi daha da zor olmaktadır.

Çocukların en azından 2 yaşına kadar diş hekimiyle tanışması, 6 ay-1yıl aralıklarla rutin kontrollerle ortamın tanıtılması, çocuğun ailesinin de diş hekimi korkusu olmadığını görmesi, çocuğun korkusunu yenmesine faydalı olacaktır.

Ailelerin de evde, çocuğa diş hekimine gidilmesinin neden önemli olduğu, hangi aletlerin kullanıldığı, ağrı hissetmeyeceği, istemediği hiçbir müdahalenin yapılmayacağını bilmesi, korkusunu yenmesinde faydalı olacaktır.

Alanya'da Diş Kliniği olarak hizmet veren OD Clinic ağız sağlığına verdiği önemle Alanya'da orthondontics diş sağlığı hizmeti veriyor. Ayrıtlı bilgi için www.odclinic.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Alanya OD Clinic'i +905309494554 numaralı telefondan arayarak randevu alabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir